Storseger när LB07 tog hem guldet i DM

Storseger när LB07 tog hem guldet i DM
24 okt
2017

153 åskådare trotsade vädret och kom till Limhamns IP för att se DM-finalen mellan allsvenska IF Limhamn Bunkeflo och division ett laget Borgeby FK. En match som slutade 7-0.

 

Det var hemmalaget som inledde matchen piggast och skapade flest chanser. I en 11:e minuten kom matchens första heta chans när Iina Salmi får till ett bra skott, men Borgebys målvakt Sanna Åhlander stod för en bra räddning.

Men matchens första mål skulle inte dröja länge. För väl i den 12:e minuten tar LB07 ledningen i matchen när Anna Welin nickar in 1-0 genom en bra slagen hörna. Bara fem minuter senare var det dags igen för Welin. Mia Persson stod för ett bra inlägg från höger och Anna Welin kan ostört i mitten av straffområdet lägga in matchens andra mål.

Borgeby hade svårt att komma igenom LB07s täta försvar, men väl i den 25:e minuten får man ett bra läge, där fristående Amanda Kander istället skjuter över.

I slutet av första halvlek är det Borgeby som har kommandot över spelet och även dem som skapar flest chanser. I den 43:e minuten skjuter Emilia Jönsson ett distansskott som kommer i ribban. Två minuter senare har Elin Palklint ett bra läge, men inte farligt nog för att göra mål på.

Andra halvlek inleds som den första. Väl i den 57:e minuten utökar LB07 sin ledning till 3-0 när bollen hittar Evelina Parikka som enkelt kan lägga in matchens tredje mål.

Bara fem minuter senare är det dags för nästa mål i matchen. Ett snyggt mål av LB07 där Evelina Parikka driver fram bollen, lägger den centralt till Alice Magnusson som lägger bollen vidare till Mia Persson som enkelt kan lägga in 4-0.

I den 66:e minuten utökar LB07 sin ledning ytterligare när Sofia Wännerdahl driver fram centralt, lägger den till Mia Persson som väljer att hoppa över bollen till en fristående Emma Paulsson som skjuter bollen via stolpen i mål.

Det blev både 6-0 och 7-0 genom Elisa Lang Nilsson och Johanna Olsson.

Borgeby FK hade inte mycket att komma med i andra halvlek och hade ingen het målchans i andra halvlek.

LB07 vinner matchen rättvist med 7-0 och blir värdiga vinnare av DM.

 

Screenshot at okt. 24 21 37 41Matchens lirare blev Anna Welin. Bland annat för hennes två mål under matchen.

Screenshot at okt. 24 21 38 11Mia Persson höjer pokalen.

Screenshot at okt. 24 21 38 54Kvällens domartrio: Karl-Johan Bengtsson, Helena Ögren och Elif Ömer.

Screenshot at okt. 24 21 44 25Borgeby FK efter finalen.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season