LB07 kan tvingas flytta efter serieseger

LB07 kan tvingas flytta efter serieseger
10 okt
2016

LB07 spelar i allsvenskan nästa säsong. Detta efter ha vunnit borta mot Östersund med 3-0. Nästa säsong innebär det att vi kommer ha två lag från Malmö i den högsta ligan.

 

Men Limhamn IP där LB07 till vardag har sin verksamhet uppfyller inte de allsvenska kraven och klubben kan tvingas att byta matcharena ifall det inte blir ändringar. Bland annat måste träbänkar på läktaren bytas ut mot stolar, faciliteterna för media och tv måste bli bättre. Det finns även frågetecken om konstgräset och arenans belysning håller kvalité.

– Arenan kommer besiktas och sen får vi se vad de kommer fram till, men arenan håller inte måttet i dag. Vissa saker kan vi säkert rätta till snabbt, andra kommer ta längre tid. Jag hoppas vi kan få dispens, säger Johan Andersson till 24Malmö.se.

När herrarna gick upp i superettan unser 2007 och 2008 var klubben tvungen att flytta sina matcher till Malmö Idrottsplats.

– Det höll på att knäcka hela föreningen. Det är en stor apparat att flytta. Det innebär ökade kostnader och en tappad identitet. Jag hoppas verkligen vi kan vara kvar på Limhamns IP, säger Andersson till 24Malmö.se och fortsätter.

– Det vore en katastrof. Vi höll på att gå under när herrlaget tvingades flytta, och det vill vi verkligen inte riskera nu. En flytt för oss skulle även ställa till problem för andra lag. Ta Malmö IP där Rosengård håller till med hela sin verksamhet, den skulle störa om vi också ska träna på deras plan.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season