Gudny Björk Odinsdottír lägger skorna på hyllan

Gudny Björk Odinsdottír lägger skorna på hyllan
09 maj
2015

I veckan kom ju Guðný Björk Óðinsdóttirs besked att hon väljer att sluta med fotbollen vid 26 års ålder p.g.a. nya skadeproblem.

 

Óðinsdóttir har redan hunnit med fyra korsbandsoperationer och beslutet är förstås förståeligt även om det är tråkigt. Karriären har bl.a. innehållit tre seriesegrar med isländska Valur, två EM-slutspel och förstås en rad damallsvenska matcher i Kristianstads DFF.

Det var i samband med säsongens andra match, bortamötet mot Linköping som Odinsdottír fick en smäll på knäet under uppvärmningen. Hon valde att spela hela matchen, men då fick hon ytterligare en smäll, på samma knä och hade rejält ont efter matchen.

– Jag hade en sån ångest inför den senaste operationen. Natten innan hade jag nästan bestämt mig för att lägga av, men jag kände inte att jag kunde berätta om alla mina känslor kring det, så jag mejlade ut ett långt brev till både "Beta" och mina lagkamrater. Där står allt om hur jag har tänkt och hur jag har upplevt min karriär med alla skador, säger Gudny med gråten i halsen till Kristianstadsbladet.

Odinsdottír kom till KDFF inför säsongen 2009.

Taggad under

Spelare 12

Denna artikel publiceras i ett samarbete med bloggen "Spelare 12". In och kolla bloggen redan idag på http://www.spelare12.com/

Silly Season