Förbundet: Matchen spelas om

Förbundet: Matchen spelas om
19 aug
2015

Matchen mellan Kristianstads DFF och Örebro fick skjutas upp under tisdagskvällen då planen var för dålig. Nu har förbundet beslutat att matchen kommer att spelas om.

 

Att en elitmatch inte startar på grund av planen inte håller, är inte vanligt. Inte i Sverige i alla fall. Under tisdagskvällen skulle matchen mellan Kristianstads DFF och Örebo i damallsvenskan spelas på Vilans IP, men på grund av dräneringsarbete tidigare i veckan beslöt matchens domare att inte starta matchen.

– Det är helt unikt. Det är inte vanligt på elitnivå att man har så dålig koll på planerna. Hade det här upptäckts i god tid hade man sluppit åsamka Örebro det här, säger Göran Nilsson, vice ordförande i Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd till Kristianstadsbladet.

Nu blir det upp till det Svenska Fotbollsförbundet att hantera efterspelet. Man måste bland annat hitta en ny speldag, men fokus ligger på att göra planen spelbar igen.

Enligt rykten som gick under kvällen skulle Örebro dömas till segern, men detta är något som Göran dementerar.

– Jag ska inte föregå något… men ja, jag kan inte se något annat i bestämmelserna, säger Göran Nilsson till Kristianstadsbladet.

Ett straff kommer att vänta för Kristianstads DFF, men vilket straff det blir är fortfarande oklart.

– Någon form av straff kommer att åläggas föreningen för att planen inte var spelbar, sedan hur de gör upp med kommunen är deras sak, säger Göran Nilsson.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season