KDFF säkra för nästa säsong

KDFF säkra för nästa säsong
12 okt
2015

Det har helt klart varit en varierande säsong för KDFF, med flera bakslag men med vad som ser ut att bli ett överraskande avslut.

 

Serieledarna är just nu Eskilstuna United DFF, 46p, med skånska FC Rosengård tätt jagande en poäng efter. Kristianstad ligger för tillfället 7:a i serien med 24p, vilket gör att de ligger mitt i mittenstriden och de har inga tankar på att flytta sig.

Bet365 kan du läsa mer om betting och om damallsvenskan, än är säsongen inte slut och det finns fortfarande mycket spännande betting kvar och om inte annars kan man börja förbereda sig för 2016. Glöm inte bort att bettingen även kan göras på skytteligorna. Just nu ligger Kristianstad-mittfältaren Ida Rebecca Guehai på delad fjärdeplats med hela 9 mål.

Skranglig sommar

Säsongen började skrangligt för KDFF och sommaren var definitivt ingen höjdare. I maj försvann stjärnskottet Nellie Larsson då hon för andra gången under sin karriär drog på sig en korsbandsskada och måste rehabiliteras i nio månader.

Klubben har även dragit igång en stämning mot Kristianstad kommun då matchen mellan dem och KIF Örebro i augusti fick ställas in då planen var ospelbar på grund av ett underhållsarbete, trots att kommunen hade lovat att planen skulle vara spelduglig. Det var inte bara Örebro-mötet som påverkades, utan Skånederbyt mellan KDFF och FC Rosengård fick flyttas till en mindre plan, Kristianstad IP, vilken saknade elljus och inte var godkänd för elitmatcher. Detta har gjort att fotbollsförbundet har börjat diskutera plankravet då detta inte hade varit acceptabelt om det hade drabbat herrarnas allsvenska.

Men att matchen mot Örebro sköts upp gjorde nog ändå inget för tjejerna från Kristianstad då de spelade en riktigt bra match och vann mot årets Champions League-deltagare med hela 3-1. Detta säkrade dem platsen i damallsvenskan och tränare Elisabet Gunnarsdottir säger att de aldrig ifrågasatte att kontraktet skulle försvinna. De kämpade uppåt och spelade som ett lag och det är vad som har tagit dem till mitten, vilket var vad de satsade på.

Ljus framtid trots motgångar

Även om framtiden ser ljus ut och man blickar framåt mot kommande matcher och mot kommande säsonger har laget fortsatt att möta starkt motstånd. Flera oavgjorda matcher har spelat och det är ett sammanbitet KDFF vi möter. I den senaste matchen mot guldjagande Linköping höll de nollan ända till den 71:a minuten och det första målet släpptes in. Därefter följde ytterligare två mål och det blev en hård förlust trots ett riktigt bra spel.

Tjejerna har varierat tagit på sig skulden för att de ha förlorat vissa matcher, bland annat tog målvakten Brett Maron på sig förlusten i den senaste matchen mot Umeå, vilket Gunnarsdottir tycker är helt fel och menar på att laget måste vara mer sammanfogat för att ta sig framåt och inte tänka individuellt.

Det råder ingen tvekan om att Kristianstadtjejerna är i damallsvenskan för att stanna och det är ett hungrigt lag som definitivt inte ger upp i första taget.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season