Vittsjö GIK siktar på att spela på Vittsjö IP

Vittsjö GIK siktar på att spela på Vittsjö IP
16 feb
2017

I början av veckan avslog Svenska Fotbollsförbundet Vittsjö GIK:s dispensansökan om att spela på Vittsjö GIK. Nu har klubben gått ut med information att man ska åtgärda idrottsplatsen och överklaga domen.

 

Den 14:e februari meddelade Svenska Fotbollsförbundet att man avslog Vittsjö GIK:s dispensansökan om att spela på Vittsjö GIK. Under torsdagen gick klubben ut med ett pressmeddelande där man bland annat skriver att man måste lösa de punkter som förbundet granskade innan man skickar in överklagan den 27:e februari.

Pressmeddelandet i helhet:

Vi vill börja med att tacka för alla värmande kommentarer och allt engagemang vi fått via sociala medier, mail och telefonsamtal. Man kan klart konstatera att det finns ett brinnande föreningsintresse ute i vårt avlånga land. Tack!

Vi har fått en hel del frågor om vad vårt nästa steg är och vilka actions som ska tas och en kort redogörelse följer här. 

Vi går nu in i vår sjätte säsong i en av världens bästa ligor – Damallsvenskan och självklart ska vi spela våra matcher hemma på Vittsjö IP i år också.

Föreningsstyrelsen och Damsektionens styrelse samlades ikväll för att komma överens om arbetsgången och de springande punkter som måste lösas innan vi skickar in vår överklagan till Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté som ska vara inne senast 27 februari. Det redan pågående arbetet gällande läktarbygget får helt enkelt skyndas på och vår avsikt är att ha en läktare på plats vid säsongsstart 2017, vare sig det är av mobil sort eller en fast sådan.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season