Janne Kristoffersson: "21 poäng är över all förväntan"

Janne Kristoffersson: "21 poäng är över all förväntan"
27 jul
2015

Hittarps IK har spelat tolv matcher har tagit 21 poäng vilket leder laget till en femteplats i Div 1 Södra Götaland.

 

- 21 poäng är över all förväntan. Vi har som målsättning att klara oss kvar och då brukar man ju säga att 20-25 poäng räcker och att då (nästan) fixat det under vårsäsongen är vi ju självklart både nöjda och stolta över. Vi fick en tuff inledning med 4 klara förluster innan det vände och vi lyckades ta sju raka, och bland annat vinna de båda derbyna mot Eskilsminne och Stattena, rena bonuspoäng för oss men självklart de roligaste segrarna. Det tog några matcher att hitta en stabilitet i spelet, allt från försvarsspelet till ett effektivt anfallsspel. Det beror dels på att vi inte hann spela ihop oss under träningsmatcherna i rätt utsträckning, men också att vi efterhand har kunnat spela med i stort sett samma lag.

Är du nöjd med ert spel under våren?
- Jag är helt nöjd med inställningen från spelarna, även om det inledningsvis kanske inte var något skönspel, och även i en del av vinstmatcherna har vi kanske inte briljerat men varit stabila i försvarsspelet och effektiva framåt. Jag inbillar mig att de flesta andra lagen i serien har en högre träningsstatistik än vi och det kan ibland vara lite svårt att öva in saker gemensamt. Men i stort sett är jag mycket nöjd.

Finns det något i efterhand man kanske skulle ha gjort annorlunda?
- Jag borde kanske haft fler och tuffare träningsmatcher så var mer ”klara” när serien började, men samtidigt har vi en del som reser under vinterhalvåret, och jag hade också några som var lite småskadade under försäsongen så det kunde också gjort en del skada att belasta spelarna mer. Jag skulle nog också varit lite smartare när matcherna lades, så vi kunde haft ett lite längre sommaruppehåll. Vi har en del spelare som reser mycket och det märks i slutet av vårsäsongen men framför allt i början av höstsäsongen.

Hur ser du på den kommande höstsäsongen?
- Vår målsättning ligger kvar, vi ska klara oss var i serien, men samtidigt har vi visat att vi kan rubba topplagen och det hoppas vi kunna göra även i höst. Vi har ev någon spelare som flyttar pga studier, men samtidigt har vi både fått tillbaka ett par unga spelare från skador och dessutom fått en lovande ung tjej spelklar inför hösten. Så jag hoppas kunna ta de poäng som krävs, förhoppningsvis fortsätta kunna störa Eskilsminne och Stattena i derbyna och bara njuta av bra höst.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season