Bättre skärpa ska ta Borgeby framåt

Bättre skärpa ska ta Borgeby framåt
12 aug
2015

På tredjeplatsen i damernas division 1 hittar vi Borgeby FK. Fotbollskåne tog sig ett snack med tränare Benny Fehrlund om hur vårsäsongen har varit.

 

Borgeby FK har spelat in 22 poäng på elva matcher*, hur vill du summera våren?
- Spelmässigt tycker jag att vi till viss del har underpresterat under vårsäsongen, därför är jag oerhört nöjd med poängutdelningen. Det tyder på att det finns en styrka i gruppen, att vi lyckas plocka många poäng, trots att spelet inte stämmer fullt ut.

Är du nöjd med 22 poäng?
- Det finns alltid detaljer i spelet man eventuellt skulle viljat göra annorlunda när man har facit, genom att ha analyserat och summerat en säsong. Generellt sett har vi gjort för få mål och släppt in för många under vårsäsongen.

Finns det något du tänker ändra på?
- Vi ska slipa på en del försvarsdetaljer under sommaren, samtidigt som vi måste lära oss att ha bättre skärpa och kyla framför motståndarnas mål.

Hur ser du på höstsäsongen?
- Jag ser fram emot höstsäsongen med stor tillförsikt, då jag har en känsla att vårt spel kommer bli betydligt vassare. Sedan får vi se hur långt det räcker, det är en jämn serie och vi möter många bra lag. Känslan är att Växjö är för bra, men det hade varit kul att vara ett av lagen som kämpar om andraplatsen.

* Obeservera att Borgeby nu har 14 spelade matcher samt 28 poäng. Intervjun gjordes innan de tre senaste matcherna spelades.

Taggad under

Wilhelm Nilsson

Mail:

 

Silly Season