Så slutade damerans division tre

Så slutade damerans division tre
25 sep
2016

Under söndagen spelades de sista matcherna i damernas division tre, så slutade de fyra serierna.

 

Nordvästra

Eskilsminne IF stod inför den sista omgången redan som seriesegrare i Div 3 Nordvästra. Serien har drabbats av två lag som har utgått vilket har gjort att man endast har spelat 14 matcher var. När säsongen var slut stod Eskilsminne IF som segrare med 37 poäng. Tvåan Hallands Nations FF slutade på 31 poäng.

Eskilsminne stod för 54 mål framåt och endast 13 mål bakåt. Bästa målskytt i Eskilsminne var Nova Lundin Hafström med 18 mål och vann också skytteligan i denna serie. Tvåa kom Louise Gustafsson från Tyringe IF med 17 gjorda mål.

Bjärelaget DFF och Hasslarps BK är två lag som under säsongens gång har utgått. Dessa lag får börja om i seriesystemet igen. I övrigt är det Fortuna FF som kom på kvalplats till division tre.

Nordöstra

Näsums IF hade allt i egna händer inför den sista och avgörande matchen mot Hanaskogs IS. En match som Näsums IF vann med 5-4 och tog därmed hem seriesegern i den nordöstra serien. På 18 matcher lyckades laget ta hem 41 poäng. Laget gjorde 56 mål framåt och släppte in 32 mål.

Bästa målskytt i Näsums IF var Angelique Sandberg Winther som träffade målet 20 gånger. Men Erika Olsson i Östanå Bruks IF var bättre och satte 21 bollar varav två straffar under säsongen för sitt lag.

Tvåa blev Hjärsås/ Värestorps IF med endast tre poäng bakom Näsums IF.

På kvalplats neråt hittar vi IFK Osby med 19 inspelade poäng. Lag som kommer att spela i division fyra nästa säsong är Bjärnums GoIF och Edenryds IF.

Sydvästra

Den sydvästra serien innehåll endast åtta lag, och eftersom Backarnas FF har blivit uteslutet under säsongen så är det bara sju lag kvar. Detta har gjort att man har spelat mot varandra tre gånger för att få matcher.

Det blev en jämn topp, men IFK Trelleborg var starkast och tog hem segerserien med två poäng framför Vellinge IF. IFK Trelleborg slutade på 40 poäng, man gjorde 45 mål framåt och släppte in 15. Lagets bästa skyttedrottning var Albana Krasniqi med sina 16 mål.

Men bäst i serien var hon inte, utan Hager Ramadan i FC Rosengård gjorde 23 mål av lagets 36 mål under säsongen. Ett bra sitt för henne.

Sydöstra

Hörby FF stod som rättvisa seriesegrare i den sydöstra serien. När säsongen var över hade laget endast förlorat en match, och den förlusten kom i seriepremiären hemma mot Spjutstorps IF (2-3).

Hörby FF ångade på och hade en målskörd på 86 mål under säsongen. Största segern var mot Köpingebro IF borta när man vann med hela 11-1.

Madelen Tryggvesson i Hörby FF stod för 23 mål under säsongen och tvåan i skytteligan Erika Truedsson gjorde 16 mål under säsongen.

Köpingebro IF kom på kvalplats neråt medan Sventorps IF kom på nedflyttningsplats tillsammans med Löberöds IF som blev uteslutet från serien.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season