Niklas Widerberg till Stehags AIF: "Bestämde mig i somras"

Niklas Widerberg till Stehags AIF: "Bestämde mig i somras"
28 okt
2016

Niklas Widerberg har under två säsonger varit tränare för Södra Sandbys herrar. Nu väljer han att lämna tränarrollen där och tränar nästa säsong Stehags damer i division tre.

 

Niklas Widerberg har både varit dam och herrtränare i Södra Sandby IF. De två senaste säsongerna har han varit i herrlaget och denna säsong blev det nästan en plats i division fyra. Man förlorade sista kvalmatchen mot Veberöd. Nu lämnar Widerberg Södra Sandby för nästa säsong träna Stehags damer i divison tre. 

- Jag bestämde mig redan i somras för att lämna Södra Sandby. Jag valde att sluta för att jag skall genomgå en knäoperation nu i november som gör att jag kommer att hoppa på kryckor och sitta i rullstol i minst sex veckor, dessutom har jag kommit in på SVFF,s UEFA-B utbildning som kommer att ta mycket tid i anspråk. Med detta till grund kände jag att jag inte fullt ut kunde ta ett huvudtränare uppdrag. När Kenneth Andersson i Stehag hörde av sig tackade jag först nej av samma anledningar och att det kändes oroande med tanke på deras lilla trupp. Men när vi pratat några gånger och jag träffat en av deras spelare Louise Brunström, kom vi överens om ett upplägg som passade både mig och klubben, säger Niklas Widerberg till Fotbollskåne. 

Hur vill du summera din tid i Södra Sandby IF?

- De två senaste åren som herrtränare och åren tidigare som damtränare har varit fantastisk kul och lärorika. Vi har haft bra framgångar ihop med nästan bara topp placeringar. Jag måste berätta att jag har mycket att tacka Cliff Lindström för, som var en riktigt bra mentor för mig och lärde mig mycket under tiden jag var assisterande tränare.

Känns det nu i efterhand surt att ni missade division fyra kvalet?

- Ja det känns surt, vi gjorde två "sådär" matcher i förkvalet mot Åsum men fick ändå resultaten med oss. Mot Veberöd spelar vi mycket bättre men gör tyvärr några avgörande misstag och är under några få minuter inte med på notorna. Men att som nykomling bli tvåa är absolut inget dåligt resultat.

Hur mycket koll har du om Stehag sedan tidigare?

- Jag känner till Stehag väldigt väl och känner en del personer där, både spelare och ledare. Det är en förening som har koll på hur allt runt om fotbollen skall fungera. De har en fin klubbkänsla och många engagerade spelare och ledare.

Kanske tidigt att gå in på, men vad kommer målsättningen i Stehag vara?

- Jag vet att klubbens målsättning angående resultat är sekundärt och jobbet med att täta mellanrummet mellan flicklagen och seniorlaget är det primära. Som tränare är min målsättning alltid att komma så högt upp i tabellen som möjligt men ändå inte till varje pris. Det handlar om att skapa en bra fotbollsmiljö för både de etablerade seniorerna men också för de yngre spelarna som skall ta steget upp från flickfotbollen.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season