Kvarnby IK startar damlag 2018

Kvarnby IK startar damlag 2018
06 nov
2017

Kvarnby IK inleder en långsiktig satsning på ett damlag och för första gången sedan 2012 kommer klubben åter ha ett damlag i seriespel till kommande säsong.

 

Detta görs i ett av de led som klubben jobbar med för att hela tiden utveckla Kvarnby IK. Med ett damlag klart hoppas nu också klubben på att kunna fortsätta utveckla dam- och flickverksamheten i föreningen. Kvarnby IK är väldigt stolta och glada över att kunna presentera nyheten om att åter ha ett damlag i seriespel till 2018 års säsong igen. Detta efter att beslut tagits om att klubbens F16-lag till kommande år går upp och spelar seniorfotboll med start i Division 4.

- Vi har länge haft som målsättning att ha ett damlag i Kvarnby IK igen, men har skyndat långsamt för att detta ska bli och kännas rätt. När nu Andreas Niss och Stella Rashid tillsammans med sina tjejer tagit beslutet att man vill och är redo för att spela seniorfotboll känns detta absolut helt rätt, säger Ann Åhman, ordförande, Kvarnby IK.

Huvudtränare för damlaget kommer att bli Andreas Niss, som tillsammans med assisterande tränare Stella Rashid, har haft hand om klubbens F16-lag under säsongen.

- Det här ska bli riktigt roligt! Jag var något skeptisk när frågan drogs upp i våras. Jag tyckte det var för tidigt att spela seniorfotboll redan 2018 och vi lade upp en plan för att ha ett damlag 2019 istället.

Men allt eftersom säsongen har gått har jag personligen vänt i frågan. Och nu ser jag verkligen fram emot att ta klivet in på seniornivå med detta lag, säger huvudtränare Andreas Niss som nu blir Kvarnby IK:s första damtränare på fem år och kommer leda ett lag med en stomme spelare som spelat i klubben i nästan tio år.

Kvarnby IK ser mycket fram emot damernas debutsäsong kommande år och har fullt förtroende för Andreas Niss och Stella Rashids arbete med att göra denna grund av F16-spelare redo för seniorlagsspel till våren och fortsätta utveckla unga lovande fotbollsspelare till ännu bättre fotbollsspelare.

Text hämtat från Kvarnby IK:s pressmeddelande.

 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season