Trelleborgs FF tillbaka i Allsvenskan

ARKIV ARKIV Foto: Christer Thorell
19 nov
2017

Trelleborgs FF är tillbaka i Allsvenskan. Senast klubben spelade i Allsvenskan var 2011. Sedan dess har klubben även haft en tur i division ett. Nu är man tillbaka i Allsvenskan igen. 

 

Den andra kvalmatchen mellan Jönköping Södra och Trelleborgs FF spelade under söndagseftermiddagen på ett kylslaget Stadsparksvallen. Inför matchen snöade det en del, vilket det även gjorde under matchen.

Trelleborg hade ett bra utgångsläge inför matchen där man vann på hemmaplan med 2-0. 

Kvällen till ära stod Patrick Winqvist i t-shirt och coachade sitt lag till en plats i Allsvenskan 2018.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst och skapade även flest chanser i första halvlek. Delvis för man var tvungna att göra minst två mål för att få en förläning i matchen.

Redan i den 14e minuten tvingas Jönköping till ett byte då målvakten Anton Cajtoft vrider benet olyckligt vid en utspark. 

Trelleborg hade inte mycket i första halvlek. I den 25e minuten fick man ett bra frisparksläge som Magnus Andersson tog hand om. Ett skott som målvakten enkelt räddade. 

Det var som sagt Jönköping som hade det offensiva spelet och två gånger om så lyckades man träffa stolpen. Även Marko Johansson i målet gjorde en bra första halvlek. 

Men väl i den 40e minuten får Jönköping utdelning när Dzenis Kozica lägger bollen till Robert Gojani som skickar bollen i Marko Johanssons bortre hörn. En rättvis ledning för Jönköping. 

Fem minuters tilläggstid väntade i första halvlek. Väl på den tredje minuten (48) kvitterar Trelleborgs FF till 1-1 när Dino Islamovic väggspelar med Zoran Jovanovic och snyggt kan skicka in bollen i krysset. 

Ett mål som betydde att Jönköping Södra var tvungna att göra tre mål för att vinna matchen och behålla sin plats i allsvenskan även nästa år. 

Pressfikan var inget som höll någon hög standard på Stadsparksvallen. Det bjöds på torra kanelbullar och lite kaffe. Ett 40-tal ackrediterande journalister till ett pressrum på några kvadratmeter.

I andra halvlek var planen täckt av snö och vaktmästarna fick i pausen skotta bort snön från linjerna. Men snön avtog i andra, men det gjorde inte kylan.

Andra halvlek var lik inledningen i första. Det var Jönköping Södra som ägde mest boll och stod för det offensiva spelet. 

Något mer anmärkningsvärt skedde inte i dagens match. Matchen slutar 1-1 (totalt 3-1) och Trelleborgs FF är tillbaka i Allsvenskan.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season