Så slutade damernas division fyra

Så slutade damernas division fyra
26 sep
2016

Under söndagen spelades de sista matcherna i damernas division fyra, så slutade de fyra serierna.

 

Nordvästra

Vinnare i den nordvästra serien blev Råå IF och vilken säsong de har gjort. Laget har på 18 matcher bara förlorat en match och spelat en oavgjord, resterande matcher har man vunnit. Totalt har man tagit 49 poäng och gjort hela 108 mål. Laget har bara släppt in 21 mål.

Men bäst målskillnad hade man inte i serien, för det hade tvåan Skäldervikens IF som stod för 100 mål och bara tolv insläppta. Louise Malmberg stod för flest mål under säsongen när hon satte 34 mål under säsongen.

Skäldervikens IF kommer att få kvala för att ta en plats i division tre. Kvalmotståndare kommer att bli klar under måndagen.

Tre lag har under säsongens gång valt att lämna. Ekets GoIF lämnade självmant serien medan Helsingborg City FC och Helsingborgs AIS har blivit uteslutet från serien.

Nordöstra

Det blev en härlig seriefinal i den sista omgången mellan serievinnaren Sösdala IF och tvåan Gärds Köpinge IF. Matchen mellan lagen slutade 1-1, vilket gjorde att Sösdala IF vann serien med 38 poäng, två poäng före tvåan Gärds Köpinge IF.

Sösdala IF stod för 66 mål under säsongen och släppte in 17 mål. Bästa målskytt i serien blev Anna Arvidsson i Sösdala som under säsongen stod för 37 mål.

Gärds Köpinge IF kommer att få kvala till division tre.

Mellersta

Den mellersta serien fick ett tråkigt avslut. När man summerar säsongen så var det bara sex aktiva lag kvar i serien. Två av seriens lag hade blivit uteslutna och två hade utgått. Detta har gjort att seriens lag endast har fått spelat tolv matcher var.

Det blev en spännande avslutning på serien och DFK Borgeby 09 gick om i den sista omgången genom att vinna över Teckomatorps SK/ Svalövs BK i säsongens sista match. Både lagen slutade på 30 poäng, men på grund av bättre målskillnad gick Borgeby om och är klara för division tre nästa säsong.

Bästa målskytt var Johanna Lindblom som stod för 37 mål under säsongen. Totalt gjorde DFK Borgeby 54 mål, vilket är ett bra snitt av Johanna.

Tvåan Teckomatorps SK/ Svalövs BK kommer att få kvala.

Lag som har blivit uteslutna är Harrie FF och Teknologkårens IF LTH, medan TFK Nova Eslöv och Tjörnarps BoIF har utgått.

Södra

Trelleborgs FF som på förhand var favoriter att ta hem den södra fyran gjorde detta utan några problem. När man summerar serien så vann man alla sina matcher och totalt gjorde man 138 mål på 14 matcher vilket ger ett snitt på 9,8 mål per match. Man släppte endast in två mål under hela säsongen, och Trelleborgs FF är nog det bästa seniorlag på just insläppta mål.

Tvåan Gislövs IF slutade elva poäng bakom ettan Trelleborgs FF och kommer få kvala.

Anna Hofvander stod för 26 mål under säsongen och tvåan i skytteligan Sofie Nielsen stod för 25 mål. En farlig duo i division tre.

Vi har även tre lag som fick lämna under säsongen. KSF Prespa Birlik valde att utgå innan säsongen startade. Skabersjö DFF blev uteslutna och Wollsjö AIF valde och att utgå.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season