Ghoddos har exploderat- Vill nu bli mer klinisk framför mål

Ghoddos har exploderat- Vill nu bli mer klinisk framför mål
20 okt
2017

Östersund fick Bilbao att se ut som vilket svenskt division 4-lag som helst. Trots det blev det ”bara” 2-2 mot det spanska La Liga-laget i gårdagens Europa League-match. Knappt ett dygn senare har stjärnan Saman Ghoddos fortsatt inte helt släppt känslan efteråt.
– Besvikelsen har satt sig lite så ja, lite bättre är det idag, säger han sammanbitet.

 

Östersunds FK fortsätter att imponera stort i Europa Leagues gruppspel. Vinsten borta mot Zorya Luhansk följdes upp av en hemmaseger mot Hertha Berlin. Hemma mot La Liga-klubben Athletic Club stod laget ännu en gång för en toppinsats. Laget fick dock nöja sig med 2-2 efter en sen kvittering av bortalaget. När vi når Saman Ghoddos knappt ett dygn efter matchen märks det att besvikelsen sitter kvar än men mittfältaren berättar även om andra känslor som han tar med sig från gårdagens drabbning.

– Matchen i går var en av få matcher där man verkligen njöt hela tiden. Jag ville aldrig att den skulle ta slut. Det var en fantastisk upplevelse att spela en sån match och det hände att jag tittade upp på klockan och tänkte ”varför går du så snabbt, jag vill inte att det här ska ta slut”. Så kändes jag trots att vi var i ledning dessutom, man ville bara fortsätta spela.

Ni spelar 2-2 mot ett lag som kom sjua i La Liga förra säsongen. Är det inte lite sjukt att vara besviken efter oavgjort mot ett sådant motstånd?

– Jo, när man väl tänker efter så är det klart lite sjukt. Men sen om man ser på spelet igår så är det klart man blir lite besviken med tanke på hur matchbilden såg ut och chanserna vi skapade.

Skulle explodera, exploderade ordentligt

Senast jag pratade med Saman Ghoddos var under oktober förra året. Då hade Östersund precis vunnit på bortaplan i allsvenskan mot mästarna Malmö FF. Ghoddos var den stora matchhjälten i den matchen med mål och assist. Känslan där och då var ändå att han inte var helt nöjd med säsongen. Han berättade att det var under 2017 som han verkligen skulle explodera. Snacka om att han givit svar på tal. Under säsongen har Ghoddos vunnit svenska cupen med sitt ÖFK, nått Europa Leagues gruppspel och dessutom blivit landslagsman för Iran. Det är en stolt spelare som nöjt konstaterar följande när jag berättar om intervjun från i fjol.

– Ja, jag har väl exploderat, eller?! Nej, men det har varit ett härligt år helt klart. Jag har hittat min roll på planen och passar verkligen perfekt in i det här laget, allt känns så bra just nu. Samtidigt känner jag fortfarande och det finns ännu mer att ge.

Mittfältaren, som tagit steg varje säsong, värderas nu av sportchefen Daniel Kindberg till någonstans mellan 40 till 50 miljoner kronor. En summa som Ghoddos själv har svårt att ta in.

– När man funderar lite på det och tänker tillbaka på hur det såg ut för några år sedan så blir det svårt att ta in. Då kostade jag kanske en till två miljoner men det var klubbar som inte ens var villiga att betala det så ja, om man tänker på det så är det lite sjukt.

Man får ganska många klassbilar för 50 miljoner…

– Ja, det är nog helt okej bilar för den summan, haha.

Om du skulle jämföra dig med en bil, vad skulle det vara för en då?

– Jag är faktiskt riktigt dålig på bilar om jag ska vara ärlig men någon fet bil skulle det vara i så fall. Kanske en sån Bugatti!

 Vill bli vassare framför mål

Nu siktar Saman vidare, nästa steg i utvecklingen enligt honom är att bli mer klinisk framför mål.

– Jag skulle säga att nästa steg för mig är att utnyttja mina målchanser. Nu har jag tur att få spela i ett lag där vi radar upp målchanser och jag har missat ganska mycket. Om man kommer ut i Europa får man inte så här många lägen så då gäller det att bli mer klinisk när de väl dyker upp målchanser.

Ponera att Östersund lyckas ta sig till utslagsrundorna av Europa League. Är du en del av truppen då eller är det dags för nästa steg?

– Jag har kontrakt i två år till efter december så antagligen blir jag kvar, säger han.

Känslan är att Ghoddos inte vill säga för mycket om vad som komma skall. Skulle det dock bli en flytt framöver är det inget snack om vart han själv helst hamnar.

– Till en toppliga vore drömmen, helt klart. Det hade varit häftigt med La Liga, att få chansen att mäta sig med lag som Bilbao varje vecka. Sen finns det ju även ett sug för Premier League eller varför inte Bundesliga. Det är stort vad som.

Men inte just Bilbao väl, Östersund är ju klasser bättre…

– Haha, exakt. På hemmaplan är vi väldigt bra vilket vi bevisade i går. Konstgräset spelade nog en stor roll igår också men det är fotbollsproffs vi möter och de ska kunna hantera konstgräs också. Nu spelade vi ut dom i går och de kan inte skylla på så mycket. Nästa match blir något helt annat, det blir ett stort test.

Antar att det är med en härlig känsla ni beger er till Baskien nästa omgång…

– Jaja så klart. Samtidigt vet vi att matchen därnere kommer vara helt annorlunda mot den i går så det gäller att anpassa sig.

Sist men inte minst, vad önskar du dig mest just nu?

– Fred på jorden helt klart, och sen att få vara frisk.

Silly Season