Motivation slår klass, eller?

Motivation slår klass, eller?
23 okt
2017

Malmö FF är redan klara mästare.
På andra sidan väntar ett AIK som har mycket att spela för.

 

Ska bortalaget ha möjlighet att kvala till Europa League nästa säsong och inte behöva förlita sig på vinst i svenska cupen är det viktigt med minst en pinne ikväll och allra helst en trea. Vinst ikväll skulle nämligen säkra en plats bland de tre främsta i tabellen. En placering som också innebär kval till Europa League. Att dessutom slå mästarna på truten kan vara väl så motiverande för gästerna.

Malmö å sin sida har inte mycket att spela för. Det finns i och för sig ett poängrekord inom räckhåll, 67 poäng från 2010 men att den motivationsfaktorn väger högre än AIK:s europaplats är långsökt. AIK:s motivation mot MFF:s klass med andra ord.

Frågan är vad som väger tyngst...
Malmö FF:s klasselva med flera formtoppade lirare i Strandberg, Christiansen och Tinnerholm eller AIK:s motiverade elva där Obasi känns hetast. Att det är en stormatch talar ändå för att Malmö kommer upp i nivå men om den nivån räcker känns tveksamt efter veckans festligheter. Jag tror på gnagetvinst i kväll, återstår att se om de himmelsblå överraskar mig denna gråa måndagskväll.

Taggad under

Silly Season