Anton Tinnerholm sköt MFF närmre guldet

Anton Tinnerholm sköt MFF närmre guldet Foto: cmore.se.
25 sep
2017

Anton Tinnerholm – så kan man sammanfatta kvällens match, i mötet mellan Malmö FF och Elfsborg. Högerbacken låg bakom fyra av sex mål.

 

Spelarna hade knappt hunnit bli varma i kläderna förrän Tinnerholm forcerade fram på kanten, efter knappt tio minuters spel. Han letade sig in i straffområdet, klippte till och gjorde mål via en stillastående Jörgen Horn.

Matchen kom därefter av sig ganska fort, och både MFF och Elfsborg spelade i något slags lunk. Eller framförallt hemmalaget, då gästerna inte hade mycket till spel.

En repris på inledningsmålet skulle komma efter 40 minuter. En misslyckad frisparksvariant efter att Rosenberg blev knuffad utanför straffområdet, ledde sedermera ut till ett inkast. Tinnerholm snurrade upp en, två och tre Elfsborgsspelare för att till sist skjuta bollen på en stillastående Jon Jönsson. Bollen dansade upp i nätmaskerna och 2-0 var ett faktum.

Matchen såg ut att punkteras strax efter paus. Carlos Strandberg blev frispelad och kom ensam med Kevin Stuhr-Ellegard, men prickade stolpen.

En kort stund senare hände det grejer återigen på offensiv planhalva. Carlos Strandberg försökte nå Anders Christiansen i boxen. Bollen svepte förbi, men dansken fälldes. Domare Johan Hamlin pekade på straffpunkten, och ingen mindre än kapten Rosenberg klev fram. Ett tungt laddat skott träffade nätmaskerna, vilket innebar tre noll.

Elfsborg hade fallit ihop som ett korthus. Det var alldeles för mäktigt att spela inför ett röststarkt stadion. Det tyckte nog också Jörgen Horn, som tidigare i matchen stod för mål i eget mål. Han orkade inte trycket längre och kände att en dusch var mer läglig efter knappt en timmes spel. Mittbacken drog på sig sin andra varning och fick syna det röda kortet.

Himmelsblått fortsatte att kriga på, även om matchen redan var segrad. Erdal Rakip stegade fram och fick också stå som målskytt.

Hungern innebar också ett femte mål, som skulle komma av kvällens huvudperson efter att ha snappat upp en retur.

Men det var inte nog där. Varför inte göra ett sjätte när tempot ändå är på topp? Givetvis skulle det också bli kvällens snyggaste show. Och givetvis skulle Anton Tinnerholm skrivas in i målprotokollet – för fjärde gången den. Högerbacken snurrade upp Elfsborgsförsvaret och gled igenom mycket elegant som om han vore en dansös.

Sex enkla mål blev det. Tre enkla poäng blev det också. Nu rullar guldtåget allt närmre mot Lennart Johanssons station.

Taggad under

Wilhelm Nilsson

Mail:

 

Silly Season