Tränarbyte i FC Rosengård

Tränarbyte i FC Rosengård
24 maj
2017

Anders Grimberg tog inför säsongen över FC Rosengård i division ett. Nu står det klart att Grimberg kliver av sitt uppdrag i klubben.

 

FC Rosengård har haft en jobbig inledning på årets säsong i division ett södra. Än så länge har laget enbart tagit ett poäng på dem sex inledande matcherna. Rosengård har inte haft turen med sig och har förlorat en del matcher med uddamålet. Senast mot Husqvarna FF var man nära på att ta årets första seger, men laget tappade ett 2-0 underläge till 3-3. 

Anders Grimberg tog inför säsongen över FC Rosengård. Nu väljer han att lämna sitt uppdrag i klubben.

– Jag har gett tusen procent, men det har gått som det gått. Det har inte blivit som vi ville och vi har inte haft marginalerna på vår sida, säger den avhoppade tränaren som berättar att han haft samtal med klubben om framtiden i ett par dagar och att parterna enades om att bryta samarbetet, säger Anders Grimberg till Sydsvenskan.se och fortsätter.

– Jag har den största respekt för klubben och det finns från min sida inga "bad feelings". Jag accepterar läget och önskar laget lycka till.

Under tisdagskvällen tog de nya tränarna över. Det blir sportchefen Amir Poursamad och utvecklingschefen Ivica Kurtovic som tillsvidare kommer att träna laget tills man har hittat en ny lösning.

– Vi tror att det blir den bästa lösningen just nu. Ivica har varit a-lagstränare i klubben tidigare. Han kommer att få ett ansvar för träningarna medan min roll blir mer som en manager, säger Amir Poursamad till sydsvenskan.se och fortsätter.

– Hur vi än vrider och vänder på det kan situationen inte bli värre än det är nu. Jag tror att den här lösningen blir bra. Vår första uppgift blir att få tillbaka glädjen. En ny röst och en ny riktning blir bra.

FC Rosengård spelar på måndag derby mot Kristianstad FC på Rosengårds IP.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season