Rosengård föll hemma mot Qviding

Rosengård föll hemma mot Qviding
02 jul
2017

FC Rosengård föll hemma mot Qviding FIF. Matchen slutade 1-0 till gästerna efter mål i den 59:e matchminuten.

 

Ett 100-tal åskådare hade tagit sig till Rosengårds Idrottsplats denna söndagseftermiddag för att se FC Rosengård ta emot Qviding FIF. Svarta moln och lite regn bjöd en timme innan match, men när väl matchen drog igång var det uppehåll och solen var framme då och då.

Det var hemmalaget som tog kommandot i matchen och skapade även flest chanser inledningsvis. Redan i den femte minuten får FC Rosengård ett bra frisparksläge utanför Qvidings straffområde. Frisparken tog Othuke Christian han om. Dock ingen bra slagen frispark som resulterade en hörna istället.

Ju länge som första halvlek gick ju mer kom gästerna in i matchen. Det var först i matchens 30:e minut som deras första farliga chans kom. Ett inlägg från vänster kom in centralt och en nick i stolpen, returen gick till Qvidingspelare och Blerim Gudjufi i Rosengårds mål stod för en bra räddning.

I den 36:e minuten för FC Rosengård sin första farliga målchans när Granit Sherifi kommer helt fri, dock med tre jagandes försvarsspelare, mot Qvidingsmål, han testar skott utanför straffområdet, en boll som åkte precis utanför stolpen.

Andra halvlek började ganska avvaktande från bägge lagen. Det var hemmalaget som hade mest boll men några målchanser blev det inte inledningsvis.

Första målchans i andra halvlek kom i den 58:e minuten när Astrit Seljmani driver igenom och får till ett bra skott. Ett skott som seglar utanför målet.

Bara anfallet senare får Qviding sin bästa målchans i andra halvlek som resulterar till ett mål. Det är en bra slagen hörna från höger och i mitten fanns inhopparen William Kenndal som nickar in 0-1.

FC Rosengård blir i den 76:e minuten tilldömd en straff. En straff som Mohamed Ramadan tar hand om. Straffen är inte den bästa men målvakten Rasmus Iversen lämnar retur, en retur som han senare tar.

Många fler heta målchanser blev det aldrig i matchen. Bägge lagen skapar några anfall men inga som kan avgöra matchen. FC Rosengård åker på en ny förlust när Qviding vinner med 1-0 på Rosengårds IP.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season