Rosengård tappade 4-1 ledning till förlust mot Assyriska

Rosengård tappade 4-1 ledning till förlust mot Assyriska
16 sep
2017

Det såg länge ut att FC Rosengård skulle vinna dagens match mot Assyriska. Men gästerna vände och vann matchen med 4-5.

 

Drygt 200 åskådare kom till Rosengårds IP när FC Rosengård tog emot Assyriska BK i den 19:e omgången av Div 1 Södra. En match som slutade 4-5.

Hemmalaget var det bättre laget i första halvlek. Man hade ett spel som stämde och skapade en hel del chanser. Matchens första mål kom i den 21:e minuten när Granit Sherifi får en djupledsboll och kan enkelt lägga in bollen bakom Assyriskas målvakt David Asmar.

Bara fyra mintuer senare slår FC Rosengård till igen när Astrit Seljmani kommer igenom straffområdet ute på höger sida och kan enkelt lägga in bollen. En drömöppning av Rosengård.

I den 25:e minuten driver Assyriskas Meriton Qoraj igenom på offensiv planhalva och kan lägga bollen snyggt till Dardan Mustafa som chippar in reduceringsmålet 2-1.

FC Rosengård skapade en hel del chanser. Man utökade sin ledning till 3-1 i den 36:e minuten när Jetmir Haliti chippar in bollen till en löpande Valentino Lai som tar emot bollen och skickar in 3-1.

På tilläggstid utökar Rosengård sin ledning ytterligare när Nichlas Schön sätter ett fint frisparksmål.

I andra halvlek var det Assyriska BK som hade tagit över spelet. Rosengård skapade en del halvchanser men var aldrig riktigt nära att göra mål på.

Istället var det Assyriska som bjöd på målen. I den 53:e mintuen tilldöms gästerna en straff då Daniel Albano Neves nickskarvade bollen till Dardan Mustafa som driver in bollen i straffområdet. Blerim Gudjufi kommer ut sent och Mustafa trillar och domaren blåser straff. Straffen själv tar Dardan Mustafa hand om. Gudjufi är inte långt ifrån att ta bollen, men bollen så hårt slagen och åker upp i krysset.

Assyriska tog över mer och mer och det var även de som skapade de flesta chanserna. Tio minuter senare reducerar Assyriska ytterligare en gång när Arvin Shojaee kommer igenom på höger och kan enkelt lägga in 4-3.

Ett kvitteringsmål skulle även komma. Det kom i den 70:e minuten. Återigen driver Assyriska in på den högra sidan och Arvin Shojaee kan snyggt lägga bollen i Gudjufis bortre stolpe och 4-4 var ett faktum på Rosengårds IP.

Assyriska visade ännu en gång att de skulle ha matchens tre poäng. I den 79:e minuten tar Assyriska ledningen i matchen när Arvin Shojaee gör en skottfint och lägger istället ut bollen till Emil Eliasson som kan sätta in 4-5.

Med fyra minuter kvar av matchen driver Nichlas Schön igenom Assyriskas försvar och blir fälld av Mattias Ucar, men domaren Adi Aganovic valde att fria.

Matchen slutar 4-5 och Rosengård åker på en ny förlust och division två är mycket nära nu.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season