Utsikten vände och vann mot Kristianstad

Utsikten vände och vann mot Kristianstad
02 jul
2017

Kristianstad FC tappade sin 2-0 ledning till förlust med 3-2 när Utsiktens BK vann på bortaplan.

 

Kristianstad FC tog inför 347 åskådare emot Utsiktens BK i den tolfte omgången av Division 1 Södra. En match som hemmalaget hade men tappade i slutet till en 3-2 förlust.

Redan i den åttonde minuten tar hemmalaget ledningen i matchen när Omar Dampha får en djupledsboll och via en duell med Utsiktens målvakt så lyckas Omar Dampha få med bollen och kan lägga in matchens första mål. Dessutom var det Damphas första mål i KFC-tröjan.

Sex minuter in i andra halvlek utökade Kristianstad FC sin ledning till 2-0 när Nahom Girmai skjuter mot mål, men bollen styrs via en Utsikensförsvarare till Andreas Grahm som styr bollen i mål. Just Grahm var säkerligen inte medveten om att han fixade 2-0 i ögonblicket då bollen gick en konstig väg. Men 2-0 var ett faktum.

I den 60:e minuten reducerar Utsiktens BK till 1-2 genom Marius Evensen. Och kanske var det ett märkligt reduceringsmål då Utsiktens blev tilldömd en indirekt frispark i Kristianstads straffområde. Frisparken tog en touch och sedan rakt upp i nättaket.

Med drygt elva minuter kvar av matchen kommer kvitteringen för Utsiktens BK. Karl Bohm kom snyggt förbi ute på högerkanten och lägger in bollen i straffområdet, där fanns Robert Lipovac som snyggt kunde sätta 2-2 bakom Sixten Mohlin.

Det skulle komma mer från Utsiktens BK. För väl i den 89:e minuten ser man till att ta tre poäng från Kristianstad IP när Robert Lipovac sätter 2-3. Lipovac får bollen precis utanför straffområdet, vänder runt och sedan trycker han in bollen vid den ena stolpen, Sixten Mohlin i KFC:s mål är chanslös att ta bollen.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Matchen går precis vår väg, vi får ett par flytmål och ändå så blir vi ängsliga och lyckas inte knyta till säcken, säger en nedstämd KFC-tränare Joakim Persson till klubbens hemsida och fortsätter.

– Det är ju inte så att vi är utspelade av topplagen. Landskrona kvitterar i den 98:e minuten. Mot Mjällby leder vi matchen i 78 minuter men förlorar och idag har vi 2–0 och halvtimmen kvar. Jag vet inte vad det beror på.

Kristianstad FC nu på en tionde plats efter tolv matcher spelade.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season