Frisparksmål av Rudolfsson avgjorde för Kristianstad

Frisparksmål av Rudolfsson avgjorde för Kristianstad
09 jul
2017

Kristianstad FC tog tre poäng när man på bortaplan besegrade Skövde AIK med 3-2.

 

Kristianstad FC åkte under lördagen upp till Skövde för match mot Skövde AIK i den 13:e omgången av Div 1 Södra.

Det var hemmalaget som tog ledningen i matchen i den 37:e minuten när Andreas Uusitalo sätter 1-0 efter en mycket bra frispark från ca 30 meters håll. I mitten fanns Uusitalo som kan nicka in 1-0.

Kristianstad gav sig inte och med två minuter kvar av första halvlek kvitterar man till 1-1 genom Nahom Girmai Netabay. Girmai Netabay vinner bollen ute på högerkanten och kommer själv in centralt i banan och väljer att skjuta mot mål. Ett skott som går längst med gräset och målvakten i Skövde är chanslös.

I den 56:e minuten tar Kristianstad FC ledningen i matchen efter ett konstmål av Martin Rudolfsson. KFC har ett frisparksläge ca 30 meter från mål. En frispark som Rudolfsson lägger direkt i mål. Målvakten missbedömer situationen och bollen kan segla in i krysset. Troligtvis ett av de snyggaste målen som Rudolfsson gjort i karriären.

Med åtta minuter kvar av matchen punkterar Kristianstad matchen när Emil Åberg sätter 1-3. Åberg får bollen i djupled och kan helt fri springa med bollen, väl när han kommer till straffområdet så chippar han bollen över Skövdes målvakt som är chanslös på läget.

Men på matchens femte tilläggsminut lyckas Skövde reducera när Rasmus Örqvist nickar in 2-3 efter en bra slagen hörna från vänster.

Kristianstad FC vinner matchen med 3-2 och ligger nu på en tionde plats med 15 poäng.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season