Kristianstad FC sparkar tränaren

Kristianstad FC sparkar tränaren
23 sep
2017

Det har inte riktigt gått som klubben har önskat i år. Nu väljer klubben att avbryta samarbetet med tränaren Joakim Persson.

 

Under hösten 2016 kom Kristianstad FC:s nya mål - att man skulle nå Superettan inom två år. Man värvade under våren klasspelare, men det har inte riktigt gått som det var beräknat.

Efter 19 omgångar spelade i Div 1 Södra så ligger laget på en nionde plats och har endast två poäng till nedflyttningsplats.

Under fredagseftermiddagen blev det klart att klubben väljer att sparka sin huvudtränare Joakim Persson med omedelbar verkan.

- Med tanke på att Persson i måndagens KB gjort klart att han anser att klubben måste bestämma sig om den vill satsa på ungdomsverksamhet eller elitutveckling visar han en klart bristande lojalitet mot klubbens klart uttalade policy avseende utvecklingen, säger klubbens ordförande Lars Åkerman till klubbens hemsida och fortsätter.

- Målsättningen är att klubben ska stärkas organisatoriskt och bli mer professionell kombinerat med en balanserad ekonomi och det är ingen enkel kombination. Planen är att bygga en av Sveriges bästa ungdomsverksamheter och då krävs det ödmjukhet, samarbete och laganda och att alla är inställda på vad som krävs.

Ny tränare i Kristianstad FC blir istället Atli Edvaldsson. En tränarlegendar som har en isländsk bakgrund. Han tillträder omgående och kommer ha Besnik Llazani och Serdar Dayat som assisterande tränare.

Edvaldsson anses vara Islands mest betydelsefulla spelare och tränare genom tiderna. Han har även den högsta tränarlicensen, nämligen Pro License. Edvaldsson har spelat 152 matcher för Borussia Dortmund och Fortuna Düsseldorf. Han har dessutom fyra år som landslagstränare i Island

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season