Kristianstad tappade ledning - föll mot Dalkurd

Kristianstad tappade ledning - föll mot Dalkurd
18 feb
2017

Kristinstad FC föll hemma mot Dalkurd. Med en tidig ledning och en bränd straff för Kristianstad så lyckades gästerna vinna med 3-1.

 

Kristianstad FC tog under lördagseftermiddagen emot Dalkurd FF i den första omgången av Svenska Cupen. Matchen skulle från början spelas på naturgräset men fick i veckan flyttas till konstgräset.

Inledningsvis var det en jämn match, lagen bjöd inte på mycket framåt. Allt eftersom tog Dalkurd han om bollen, men Kristianstad stod upp bra.

Kristianstad FC tog i den 12:e minuten ledningen i matchen när Sixten Mohlin lägger ut en lång inspark som når Emil Åberg. Emil testar skott som Frank Pettersson räddar och släpper retur, en retur som Robin Clason ser till och stötter in.

Dalkurd hade ett bra läge i den 31:e minuten när Richard Yarsuvat kommer springades från egen planhalva. Sixten Mohlin är ute och täcker skottet och Yarsuvat sköt långt över.

I den 36:e minuten fick Dalkurd en indirekt frispark i straffområdet. Efter en massa flipp flopp spel fram och tillbaka i straffområdet så lyckades Kristianstad få undan bollen och behöll sin ledning i matchen.

Första halvlek bjöd inte direkt på några heta chanser. Ställningen i halvlek var 1-0.

Dalkurd var det bättre laget i inledningen av andra halvlek. I den 52:e minuten hade man bland annat ett bra frisparksläge utanför straffområdet som Leonard Pllana sköt över.

Kvitteringen i matchen kom i den 53:e minuten när Heradi Rashidi drar till ett kanonskott utanför straffområdet som hittar Sixten Mohlins bortre stolpe.

I den 68:e minuten fick Kristianstad straff när Robin Clason testar skott, ett skott som träffar Peshraw Azizi på handen och domaren Andreas Ekberg pekar på straffpunkten. En straff som Albert Ejupi tog hand om. Men målvakten Frank Pettersson räddar bollen och täcker ut till hörna.

Dalkurd tog i den 72:e minuten ledningen i matchen när ett missförståd i KFC:s försvar ställde till det. Kujtim Bala la in bollen i straffområdet, och Oliver Ekroth ståendes i mitten slänger sig efter bollen men nickar in den i eget mål.

Gästerna fortsatte sin offensiv och i den 80:e minuten fick Dalkurd en ny chans att göra mål på. Rawez Lawan kommer igenom helt fri, han har Mohamed Bangura med sig, men väljer att göra det själv, men Sixten Mohlin står rätt i målet och räddar chansen.

Dalkurd fortsatte pressa och i den 89:e minuten utökar man sin ledning till 3-1 när Richard Yarsuvat kommer igenom ute på höger och lägger in den till Mohamed Bangura som får göra sitt första mål i Dalkurd-tröjan.

Kristianstad hade inte mycket i andra halvlek och förlorar premiärmatchen mot Dalkurd med 3-1.

AIK möter GAIS under söndagen och Kristianstads nästa match är den 25:e febbruari när AIK kommer på besök.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season