Landskrona BoIS vann premiären mot Gefle

Landskrona BoIS vann premiären mot Gefle
19 feb
2017

Landskrona BoIS vann premiären i gruppspelet mot Gefle IF under söndagseftermiddagen. Matchen slutade 2-1.

 

Matchen på Landskrona IP mellan Landskorna BoIS och Gefle IF började mycket avvaktande. Ingen av lagen bjöd på något speciellt under inledningen av första halvlek.

Landskrona BoIS var nära att ta ledningen i den 11:e minuten när Edafe Egbedi kommer fri ute till höger och lägger in bollen till Rasmus Alm som väljer att skjuta, ett skott som August Strömberg enkelt tog. Hade Alm tittat upp så hade han haft Thierry Zahui helt fri i straffområdet, och frågan är om BoIS inte hade tagit ledningen där.

BoIS är det lag som har haft mest boll i matchen och har stått för dem flesta chanserna. Väl i den 37:e minuten tar man rättvist ledningen i matchen när Thierry Zahui trycker upp bollen i krysset genom en frispark från ca 25 meters håll.

Bara minuten senare har René Makondele ett bra läge i Gefle som åker precis utanför stolpen.

I den 37:e minuten tar Landskrona BoIS rättvist ledningen när Thierry Zahui trycker upp bollen i krysset genom frispark från ca 25 meters håll.

BoIS höll undan och hade en 1-0 ledning in i halvtid.

I andra halvlek kändes det som att det var Gefle IF som hade mest boll, men man lyckades inte skapa mycket chanser framåt.

Chanserna stod Landskrona BoIS för.

I den 50:e minuten har BoIS läge att utöka sin ledning när Rasmus Alm snyggt kommer igenom Gefles försvar och lägger ner bollen till Edafe Egbedi som skickar in den i boxen, en boll som August Strömberg har svårt och greppa och hörna.

Rasmus Alm var en av dem bättre i Landskrona BoIS idag och stod för en del chanser. Men något mål för just Alm blev det aldrig.

Landskrona BoIS utökade sin ledning i den 83:e minuten när Edafe Egbedi lägger in bollen från höger, Strömberg släpper retur och helt fri står inhopparen Adi Nalic som skickar in bollen bakom Strömberg.

Väl i den 92:e minuten lyckas Gefle IF att reducera i matchen när Jesper Björkman lägger in bollen från höger, lite kollision i straffområdet och bollen hittar Adam Bergmark Wiberg som skickar in bollen till Johan Oremo som enkelt kan rulla in 2-1.

Landskrona BoIS vann matchen rättvist och tar tre poäng i gruppens första omgång.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season