Skånes FF markerar - stänger av spelare under hela säsongen

Skånes FF markerar - stänger av spelare under hela säsongen
25 mar
2017

Hotet mot våra domare har ökat. Nu har Skånes FF gått in och markerat och väljer att stänga av en spelare under hela den kommande säsongen.

 

Det var i matchen mellan FC Bellevue och Bunkeflo FF den 18 februari som en spelare i FC Bellevue dödshotade matchens domare. En anmälan upprättades och i onsdags kom beslutet från Skånes FF Tävlingsutskott.

Beslutet behandlades av Skånes FF:s tävlingsutskott i onsdags och under fredagens meddelade dem beslutet. Ett beslut som innebär att den aktuella spelaren stängs av under den kommande säsongen.

I ett pressmeddelande skriver Skånes FF följande:

Skåne FF:s Tävlingsutskott (TU) behandlade under onsdagen i sedvanlig ordning ett 20-tal bestraffningsärenden rörande bland annat olämpligt uppträdande, brutalt spel eller andra otillbörligheter från spelare och ledare.

I de direktiv som utgått från Svenska FF:s Disciplinnämnd skall hot om våld bestraffningsmässigt jämställas med fysiskt våld och för första gången hade Skånes FF:s TU anledning att prova ett ärende enligt denna tolkning, som stöder sig på RF:s stadgar 14 kap 2§ 8p:

Våld och hot m.m. – Den som i anslutning till idrottsverksamhet gjort sig skyldig till skadegörelse, utövat våld eller försökt utöva våld mot annan person eller som hotat någon.

TU ser mycket allvarligt på grovt olämpligt uppträdande där spelare verbalt uttrycker nedsättande och kränkande ord och därtill uttalar dödshot mot våra funktionärer.

En tydlig signal på detta sänds i det aktuella ärendet där den anmälde spelaren nu stängs av under hela innevarande säsong.

Andreas Lindvall

Email:
Telefon: 0708-14 64 21
Grundare, ägare, skribent och utvecklare på fotbollskane.se

Silly Season