Hidefält Thulin: ”Det har varit lite halvstökigt inatt så att säga”

Hidefält Thulin: ”Det har varit lite halvstökigt inatt så att säga”
08 okt
2017

Torns IF tog igår klivet upp i division 1 efter hemmasegern mot Vimmerby med 2-0. Stångbys stolthet firade sedan med pizza och en helkväll i Lunds centrum.
– Helt fantastiskt firande, det har varit lite halvstökigt inatt så att säga men så klart väldigt roligt. Bara glädje, berättar Daniel Hidefält Thulin med hes röst när vi når honom.

 

Runt 16:00 igår stod det klart att Torns IF spelar i division 1 2018. Detta efter att laget besegrat Vimmerby med 2-0 samtidigt som huvudkonkurrenterna Lunds BK och Hässleholms IF förlorade. Mittbacken Daniel Hidefält Thulin var själv skadad och följde dramatiken från sidan. Han kunde därför även följa övriga matcher via telefonen. För övriga gällde mobilförbud som tränaren hade bestämt för att inte laget skulle påverkas av andra resultat.

– Jag hade väldigt bra koll måste jag säga. Vi hade ju ett förbud att följa läget under matchens gång men efter att jag fått ett sms om att Lunds BK och Hässleholm var i underläge var det omöjligt att hålla sig borta. Med tio minuter kvar av andra halvlek uppdaterade jag telefonen hela tiden för att följa utvecklingen i övriga matcher, berättar han.

Nervositeten, hur var det med den?

– Det är hemskt att följa allt från sidan av planen. När man dessutom fick höra att Lunds match var slut och att Hässleholm låg under med bara minuter kvar, ja då var det riktigt nervigt alltså. När bänkspelarna fick höra det från oss med minuter kvar ville de inte ens tro på det.

Så hur var då känslan när slutsignalen löd och ni var klara för ettan?

– Jag kände glädje framför allt. Man tänker tillbaka på alla dessa jävla timmarna man springer runt i januari och februari. Den tuffa försäsongen blir på något sätt värt det när man får dela den här glädjen med alla i klubben. Det är som ett beroende det här med att vinna en serie. Har man lyckats en gång vill man uppleva det igen.

Så då blir det vinst i ettan nu också?

– Ja, vi har ju lyckats med det en gång förut att vinna en serie direkt efter att ha blivit uppflyttade så man vet aldrig haha. Men det är klart att man går in med målet att vinna alla matcher men sen måste vi vara realistiska. Målsättningen bör vara att försöka hålla oss kvar och sen får man ta det därifrån.

Firade enligt standard

Efter slutsignalen berättar Hidefält Thulin att laget firade enligt standardproceduren vid seriesegrar. För oss som inte vet innebär det enligt honom en tränardusch följt av sång och dans. Mittbacken berättar vidare.

– Sen blev det lite champagne och på kvällen möttes vi upp hela gänget i Stångby och käkade tillsammans. Det blev pizzabuffé, kebabpizza för egen del. Därefter fortsatte firandet i Lund. Först bar det av till Hercules och därefter Tegnérs.

Inga skandaler att berätta om så här dagen efter?

– Nej, inget vi nämner här i alla fall. Skämt och sido, helt ärligt så var det nog ganska lugnt på den nivån men firade det gjorde vi.

Ser helst att Torn blir enda Lundalag i ettan

Med en omgång kvar av serien har Lunds BK fortfarande chansen att få följa med Torn upp i seriesystemet. Då krävs det att laget behåller avståndet ned till Hässleholms IF och vinner kvalspelet som väntar efter det. När Hidefält Thulin får frågan om han vill ha med sig Lunds BK upp till ettan är han lite tudelad.

– Både ja och nej skulle jag vilja säga. Nej för att det vore väldigt häftigt att lilla Stångby som inte får lika mycket stöd av kommunen som Lunds BK ändå kan leverera och vara enda lag i division 1 i staden. Å andra sidan så är matcherna mot Lunds BK något extra och väldigt roliga att spela. Men skulle man säga något i slutändan så får det nog ändå bli ett nej på den frågan, säger han med ett garv.

Daniel har spelat tretton säsonger för Torns IF. Om det blir en fjortonde låter han i nuläget vara osagt. Om det ska ske handlar det om att få ihop fotbollen med övriga livet.

– Det är en fråga som jag fått många gånger här på slutet och som man har funderat mycket på. Det handlar om att få ihop pusslet med fotbollen och familjen. Min underbara fru sa imorse när vi vaknade ”det är klart att du ska spela en säsong till och att du kommer ångra det om du inte fortsätter”. Med tanke på att vi var ute sent igår var hon kanske inte helt nykter när hon sa det dock, säger Hidefält Thulin och förklarar situationen vidare.

– Familjen är prio ett för mig, skulle det klaffa med fotbollen så fortsätter jag gärna ett år till men det är något som jag får fundera på ett tag nu framöver.

Det återstår alltså att se om Daniel Hidefält Thulin spelar divison 1 fotboll nästa vår. Att Torns IF gör det är i alla fall en sak som är säker.

Taggad under

Silly Season