Philip Mårtensson årets målvakt: ”Kvitto på att man verkligen har presterat”

Philip Mårtensson årets målvakt: ”Kvitto på att man verkligen har presterat”
03 nov
2017

Philip Mårtensson har blivit framröstad av Unibet som årets målvakt i division två. Förutom Mårtensson blev även André Johansson och Niklas Nilsson vinnare från Torns IF.

 

Torns IF tog ett historiskt kliv upp till division ett. En av spelarna som har gjort en bra säsong i Torns IF är målvakten Philip Mårtensson som även blev vinnare i Unibet 2:ans tävling.

- Det känns såklart jättebra att blir nominerad för det första, sen att vinna är ju ett kvitto på att man verkligen har presterat. Med tanke på att det är Tränare och journalister från alla olika lag i vår serie som har röstat, så är det ju väldigt kul att dem röstade fram mig.

Hur kändes det när du fick höra att du var nominerad?

- När jag fick reda på att jag var nominerad så var det ju självklart att man blev glad! När man tittar på vem jag tävlade emot så är det två bra målvakter, men tittar man på statistiken och prestationer enligt alla som har röstat så står jag där som vinnare.

Hur vill du summera Torns säsong i år?

- Vår säsong har ju i stort sett varit fantastisk! Vi startade med en förlust i premiären, sen gick vi obesegrade fram till Hässleholms IF nu på hösten där vi just då var i en liten svacka och fick en rejäl käftsmäll. Efter Hässleholm-matchen så gjorde vi vad vi skulle, det var att ta våra poäng och vinna serien.

Och för din egna del?

- För min egen del är jag nöjd med vad jag har presterat, jag och vår målvaktstränare "Patrik Behm Fransson" pratade innan säsongen om personliga mål, ett av mina mål va att ha ett snitt på max 0,7 insläppta mål på hela säsongen, vilket är ett tufft mål, men jag är relativt nöjd med 0,96. Vi vann serien, finns inte mycket mer att begära.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season