Efter succén: Nu kan Johansson bli 5000 kronor rikare

Efter succén: Nu kan Johansson bli 5000 kronor rikare
04 nov
2017

André Johansson hade en fin säsong när Torn avancerade till division 1. Nu kan det även bli klirr i kassan. Efter att ha valts till seriens bästa mittfältare är han en av sex som har chansen att vinna 15 000 kronor. 10 000 går till föreningen och 5 000 går till spelaren själv.

 

Han var en av nyckelspelarna i det lag som avancerade till division 1. Nu är mittfältaren André Johansson en av sex spelare i landet som har chansen att vinna priset som årets mittfältare i division 2 under året 2017. Torns mittfältsstjärna är förstås själv nöjd med vad han har uträttat under året.

– Min säsong har följt lagets säsong som sådan, det har gått hand i hand och jag är nöjd med min prestation. Det blev väl ett par mål under våren och sedan släppte det helt under hösten. Jag tror att jag kom upp i runt 10 gjorda mål under den delen av säsongen, säger Johansson som slutade på 14 gjorda mål under säsongen.

Slutvinnarna på varje position tillika Sveriges bästa spelare i division 2 utses senare i höst och förutom äran vinner Sveriges bästa division 2-spelare, målvakt, back, mittfältare och anfallare, 15 000 kr var, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren. Torn har möjlighet att vinna i tre kategorier. Bästa målvakt, bästa back och bästa mittfältare. Det skulle innebär 30 000 kronor till föreningen.

Vill följa med på resan till division 1

Lokala fotbollsjournalister, sportchefer, tränare och föreningar har röstat fram vinnarna i respektive serie och Johansson är stolt över att just han har tilldelats utmärkelsen trots den hårda konkurrensen från övriga mittfältare i östra götaland.

– Det känns superbra måste jag säga, det är lite som ett kvitto på att man bidragit och gjort något bra under en lång tid precis som min kollega Philip Mårtensson var inne på (vann i målvaktskategorin). Mouhammed-Ali Dhaini (mittfältare i Torn) var också nominerad till priset och jag hade unnat honom att vinna det lika mycket då vi har kompletterat varandra bra där inne på mitten.

Med tanke på din fina säsong, vad talar för att du är en Tornspelare även nästa säsong?

– Ja du, haha. Det mesta skulle jag vilja säga. Jag trivs kanon i Lund och det är kul att följa med på den här resan till division 1 och att dessutom få göra det med ett så härligt gäng. Det är mycket som talar för att jag är kvar.

Det blev under förra veckan klart att Lunds BK gör er sällskap, spontana tanken när det blev klart?

– Jag tycker det är kul att de fixade kvalet eftersom det innebär derbymatcher även nästa säsong. Även transportmässigt känns det skönt då vi åtminstone har någon match med kortare avstånd. Skönt att ha möjlighet att kunna cykla till matchen också, haha.

Stångby kan bli Klostergården

Torn har gjort en häftig resa och avancerat snabbt genom seriesystemet på kort tid. Idrottsplatsen i Stångby är därav kanske inte direkt anpassad för elitfotboll utan mer familjär och mysig. På frågan om föreningen är redo för division 1 är Johansson lite kluven.

– Tittar man krasst på hur själva idrottsplatsen ser ut just nu så kanske vi inte är redo men ända sedan vi blev klara har det varit många eldsjälar som kämpat hårt med att fixa så att vi får den godkänd så att vi kan spela ute i Stångby även nästa säsong.

Känner du att det är viktigt att ni får spela vidare på Stångby IP?

– Ja, det är nog lite som många säger att vi är som starkast ute i Stångby. Det är på den gräsplanen som vårt spel gör sig bäst. Vi är väl inget konstgräslag om man säger så utan det passar oss bäst när det blir lite duellspel och när bollarna kan studsa lite snett ibland. Sen Klostergårdens idrottsplats som sådan är ju fin så det hade inte varit någon katastrof, men det hade varit tråkigt att dela sin hemmaplan med Lunds BK. Man vill ha sin egen borg.

Om ett par veckor vet vi om Johansson blir vald till Sveriges bästa mittfältare i division 2 2017. Skulle han vinna tillfaller 10 000 kronor föreningen Torns IF. Resterande 5 000 kronor får spelaren själv.

– Vinner jag så får jag nog vara tråkig och säga att jag hade sparat pengarna, säger André Johansson som snart kan ha 5000 anledningar att vara extra lycklig över succésäsongen.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season