Jonas Jönsson förlänger med Lilla Torg: ”Ett enkelt val”

Jonas Jönsson förlänger med Lilla Torg: ”Ett enkelt val”
13 okt
2017

Lilla Torg FF tog klivet upp i division fyra för någon vecka sedan. Nu står det klart att lagets tränare, Jonas Jönsson fortsätter i laget.

 

Lilla Torg FF vann Div.5 Sydvästra med fem poäng före tvåan Vellinge IF. Nu står det klart att lagets tränare Jonas Jönsson väljer att förlänga sitt kontrakt med klubben.

- Det har varit ett enkelt val då vi har fortsatt ta stora steg både som förening, lag och grupp även denna säsongen. Vi har jobbat hårt i ett antal år och jag känner att vi har en stark grund som vi kan utveckla ännu mer nästa säsong. Till nästa år kommer vi dessutom lägga ännu mer energi på att utveckla helheten och att implementera seniortruppens värdegrunder i hela 11-mannaverksamheten och där kommer jag ha en central roll vilket är stimulerande. Det är helt enkelt väldigt kul att träna och utveckla Lilla Torg FF

Hur vill du summera er säsong i år?

- Vi har varit konsekventa sedan januari och hela gruppen har varit enade om vart vi ska och jobbat hårt för att komma dit. När vi summerar säsongen så är det inte slumpen som gör att vi ligger där uppe. Det är alla spelare och ledares hårda jobb som tagit oss dit och det var detta vi började prata om redan i november förra året. Häftigt att alla sedan genomfört det hela vägen. Fotbollsmässigt har vi också utvecklat ett bättre anfallsspel vilket gjort att vi har kunnat bryta ner bottenlagen på ett bättre sätt än tidigare säsonger och vi tappade faktiskt inte en enda poäng mot lagen som slutade på plats 5-12 i serien. Det märks också att anfallsspelet blivit bättre då vi gjorde 27 mål fler i år jämfört med förra året. 

Ni spelar nästa säsong i division fyra, tankar inför nästa års utmaning?

- Det ska bli kul att få möta nya och bättre lag och det kommer såklart krävas att vi höjer allting ytterligare en nivå. Vi ska dock inte komma upp som en blyg nykomling utan vi ska fortsätta våga vara oss själva och kommer gå för att vinna varje match vi spelar. Hur pass väl vi sedan lyckas med detta kommer avgöras i hur vi förbereder oss inför och under säsong. Det känns som att vi är redo både som lag och förening för att spela i division 4 nästa säsong. 

Hur aktiva kommer Lilla Torg vara på Silly Season marknaden nu när det är dags för det?

- Vi behöll stora delar av stommen inför 2017 och denna har växt med de nyförvärv vi gjorde inför året. Vi ska fortsätta bygga runt de som varit stommen under denna säsongen. Det vi kommer behöva är en målvakt, 2-3 spelare som spetsar till truppen och sedan har vi blivit av med två spelare som börjat plugga på annan ort och dessa kommer vi behöva ersätta så totalt blir det 5-6 spelare som ska in för att skapa en stark 25-mannatrupp inför 2018. Lika viktigt som det är att de som kommer in kan spela fotboll - lika viktigt är det att de erbjuder någonting till gruppen och bidrar både i omklädningsrummet och på planen. Det är så vi skapat en stark grupp och den starka gruppen har varit avgörande för våra framgångar och kommer fortsätta vara avgörande. 

 

Se Jonas Jönssons medverkan i Fotbollshörnan från i somras. 

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season