Jimmie Andersson förlänger med Lunnarps BK: ”Ett enkelt beslut”

Jimmie Andersson förlänger med Lunnarps BK: ”Ett enkelt beslut”
03 nov
2017

Lunnarps BK vann division fem och är tillbaka i division fyra. Nu har bland annat tränaren Jimmie Andersson valt och förlänga med klubben.

 

Lunnarps BK vann Div.5 Östra med nio poäng före tvåan Liga 06 IF. Nu väljer bland annat huvudtränaren Jimmie Andersson att förlänga med klubben.

- Ett enkelt beslut att förlänga med en klubb som jag trivs enormt mycket i. Föreningen är otroligt välskött och har en fantastisk organisation. Elitklubbarna hade varit gröna av avund, säger Jimmie Andersson.

Ni vann Div 5 Östra ganska stort över tvåan Liga 06, hur vill du summera er säsong?

- Det har varit en stabil säsong rakt igenom. Vi har haft en hög lägsta nivå och har bara gjort en dålig insats under 2017. Åhus borta var ingen höjdare. Alla spelare har tagit an sina roller och skött sina uppgifter perfekt på plan. Emellanåt har vi spelat bländande anfallsspel och även visat att vi kan spela på resultatet. Vårt försvarsspel har varit magnifikt säsongen igenom!

2016 blev det nedgradering för Lunnarps BK, hur kommer ni spetsa truppen för att detta inte ska hända under 2018?

- Jag vill behålla vår trupp intakt från årets säsong. Den är redan stark nog för att vi ska kunna prestera bra i div 4. Kontinuitet är viktigt! Dock är det ingen hemlighet att vi behöver en riktig striker som central forward.  Med detta får vi våra "enkla" mål som vi har saknat dom senaste två åren. Tillsammans med vårt starka försvar kommer detta göra att vi plockar fler poäng än 2016.

Tre juniorer klara och förlängning av Fredrik Ahl, hur vill du kommentera det?

- Jag och hela föreningen är otroligt glada över att få lyfta upp 3 egna produkter i A-truppen permanent. Killarna har redan varit med och lekt på seniornivå i 1,5 år, så detta är verkligen rätt steg i deras utveckling. Dom är en otrolig potential och jag tror mycket på Kim, Benjamin och Emil! 

- Fredrik Ahl är ett kapitel för sig. En av regionens bästa spelare dom senaste 10-12 åren. Med sin erfarenhet och spelskicklighet är han ytterst viktig som mittback i laget. Dessutom en härlig glädjespridare.

Hur kommer försäsongen i Lunnarps BK se ut?

- Träningsmatcherna är spikade och det filas på träningsupplägget. Dock finns det hinder i form av grannklubbarna i kommunen som jävlas med konstgrästider och är svåra att samarbeta med. Detta gör oss dock endast mer triggade till att bli bäst i kommunen! 

- Försäsongen kommer att vara kort, tuff, intensiv och alldeles underbar. Jag längtar tills truppen är spikad och vi kan börja jobba inför säsongen och vår ambition att hamna på den övre halvan av tabellen.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season