Viktig seger för Barrikaden mot Klagshamn

Viktig seger för Barrikaden mot Klagshamn
25 sep
2017

På Klagshamns IP väntade under söndagseftermiddagen, en för gästande Barrikaden mycket viktig match där tre poäng var ett måste för att lyckas undvika ett negativt kval och kunna närma sig Liria som befinner sig på säker mark.

 

För Klagshamns del handlade det om, som Jonas Pedersen påpekade inför matchen om att hålla motivationen uppe och avsluta serien så snyggt som möjligt.

Det var inte helt överraskande Barrikaden som var det hungrigare laget under den första halvleken och det skulle bara dröja nio minuter innan Linus Jensen kunde få in det viktiga 1-0-målet för gästerna.

Hemmalaget lyckades spela upp sig en aning under mitten av första halvlek och man skapade några halvchanser, men istället var det Barrikaden som skulle utöka sin ledning och det i matchens 33:e minut genom Alex Mårtensson. Ett psykologiskt mycket viktigt mål för Barrikaden som efter detta dominerade händelserna och ställningen var således 2-0 när lagen gick in till pausvilan.

Den andra akten fortsatte som den första slutade och frustrationen började växa i hemmalaget, som drog på sig fyra varningar under den andra halvleken.

Barrikaden skapade också många fina chanser till att lyckas utöka sin ledning, men det skulle dröja till matchens 89:e minut innan gästerna skulle stänga matchen helt. Detta då bortalaget tilldömdes en straff som förvaltades av Jonas Vilhelm Sandqvist och ställningen var nu 0-3.

Hemmalaget skulle dock få in ett tröstmål två minuter senare genom Emil Hägvall som också kunde fastställa slutresultatet till 1-3.

Segern blev en blytung sådan för Barrikaden som nu ligger en poäng efter Liria och nästa helg drabbas också dessa två samman i en direkt avgörande match.

För Klagshamns del återstår det också endast en seriematch innan vinteruppehållet drar igång och detta mot Bosnien och Hercegovinas SK nästa söndag på bortaplan.

Text: Daniel Kelly

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season