Blerim Mulici förlänger med Husie IF: ”Det var ett rätt så enkelt val”

Blerim Mulici förlänger med Husie IF: ”Det var ett rätt så enkelt val”
13 okt
2017

I början av april blev det klart att Blerim Mulici tog över Husie IF i division fem. Nu står det klart att han väljer att förlänga med klubben.

 

Blerim Mulici tog i början av april över Husie IF. Nu när säsongen är över blev det en sjundeplats i Div 5 Sydvästra med 27 poäng. Nu står det klart att Mulici fortsätter i Husie IF ytterligare en säsong.

- Det var ett rätt så enkelt val, jag stortrivs i föreningen samt så tycker jag att klubben har visat en mycket professionell sida där man verkligen brinner för föreningen och ungdomssektionen.

- Förutom det så får jag jobba med den tränaren jag har jobbat tidigare med och det är Thobias Fridholm, jag och Thobias har jobbat tillsammans tidigare och vi känner varandra in och ut. Vi har berättat för klubben att vi vill satsa mer på ungdomsspelarna än att plocka in en medioker spelare. Framtiden i Husie ser mycket ljust ut och varför inte fortsätta bygga på något man har startat.

Hur vill du summera er säsong i år? 

- Jag fick ta över med fem dagar innan serien skulle sätta igång, tyvärr så fick vi inte den vinterträningen vi skulle egentligen ha. Men vi fick ta en match i taget och målet var att stanna kvar och det lyckades vi med att göra. Om vi tittar på vårsäsongen så var den inte lika bra som hösten. Vi fick in lite nya spelare med bra karaktär som verkligen lyfte dem unga spelarna och dem andra i laget.

Är det något du hade gjort annorlunda nu i efterhand? 

- Det är alltid lätt att vara efterklok men det jag gärna hade velat göra är att kunna förbereda spelarna på ett bättre sätt innan säsongen börjar. Det är mycket viktigt i fotbollen och andra sporter att ha en ordentlig försäsongsträning och nu kommer vi vara väl förbereda för det och göra en mycket bättre säsong än vad vi gjorde i år.

Vad kommer att hända i Husie IF under hösten? 

- Det som lär hända nu är att vi sätter igång den 31/10 och kommer förmodligen att spela en träningsmatch samt vara med i Malmö Mästerskapet. Vi kommer att titta på dem spelarna som har hört av sig och titta på dem yngre spelarna i föreningen.

Hur aktiv kommer du/Husie IF vara på marknaden nu när Silly Season drar igång? 

- Vi kommer inte vara så aktiva om man ska säga så, det är inte som vi kommer gå ut och jaga spelare utan dem som är intresserad att visa sig får gärna höra av sig.  Vi har som jag sagt tidigare jätte duktiga ungdomsspelare i vår förening där vi kommer att först och främst titta på dem sedan får vi se vilka som hört av sig utifrån.

- 2017 lyfte vi upp P01 spelaren Edis Ademi och P03 spelaren Elias Olsson. Edis har spelat som högerback hela säsongen och har verkligen gjort det riktigt bra. Edis har utvecklats på ett jätte bra sätt och fortsätter han på det här viset så kan det bli högre division för honom.

- Elias Olsson född 2003 är en ung och lovande spelare som har varit med i A-laget och dessutom gjort 2 mål. Elias är en lovande spelare som redan fått upp ögonen från flertal klubbar. Elias har varit och spelat en turnering utomlands med IFK Göteborg där det gick jätte bra för honom. 14 år och spelat A-lags fotboll, det kan bara gå bra för en ung spelare som Elias.

- P01 spelaren Amir El-Marakbji har gjort det jätte bra för sitt lag. Han har varit en av deras bästa spelare och fick chansen att vara med A-laget en match. Amir spelade mot IFK Klagshamn hemma i höst och gjorde det jätte bra, förutom sina 2 mål så visade han verkligen att det är en ung spelare att räkna med 2018. Vi vett att det finns många klubbar som kommer visa sitt intresse för honom men vi hoppas att han vill spela A-lags fotboll i Husie.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season