Fyra spelare lämnar Helsingborgs IF efter säsongen

Fyra spelare lämnar Helsingborgs IF efter säsongen
06 nov
2017

Martin Christensen, Viktor Ljung, Jonatan Olsson och Matt Pyzdrowski lämnar HIF när deras kontrakt går ut vid årsskiftet.

 

Fyra spelare med utgående kontrakt kommer att lämna klubben när kontrakten går ut. Det handlar om yttermittfältaren Martin Christensen, ytterbacken Viktor Ljung, mittbacken Jonatan Olsson och målvakten Matt Pyzdrowski.

maaaaartinMartin Christensen kom till HIF från Åtvidabergs FF inför säsongen 2016 och har sedan dess spelat 46 tävlingsmatcher för klubben. Han har bidragit med två mål och nio assist.

– Martin fick mer speltid under våren där han bidrog med assist i sitt offensiva spel. Under hösten har det blivit mindre speltid men han har under hela tiden på ett bra sätt stöttat laget och gruppen inför dem utmaningar vi ställts inför. Vi tackar Martin för tiden i klubben och önskar honom lycka till, säger huvudtränare Per-Ola Ljung.

– Jag vill tacka alla i och runt klubben för min tid här. Jag är stolt över att ha representerat HIF och önskar de lycka till i framtiden, säger Martin Christensen.

LJUNGENYtterbacken Viktor Ljung anlände även han inför säsong 2016 då han kom från Halmstads BK. På grund av skadeproblem har han missat stora delar av matcherna.

– Viktor har arbetat stenhårt i veckorna för att komma ikapp sina småproblem med diverse skadefrågor. Han hade sin bästa period i somras när han höll på att slå sig in i laget. Viktor behöver en längre period med bra träning för att fullt ut kunna visa vilken spelare han är och det har han tyvärr inte fått under detta året. Vi tackar Viktor för hans tid i klubben och önskar lycka till, säger Per-Ola Ljung.

– Det är tråkigt men jag har varit skadad och haft detta på känn. Jag får kriga på så att jag kan vara redo för nästa år, det är mitt mål just nu. Jag tackar hela laget, tränarna, spelarna och ett extra tack till Christer Olsson (fystränare) för all hjälp jag fått, säger Viktor Ljung.

jonteeeMittbacken Jonatan Olsson skrev A-lagskontrakt sommaren 2016 efter en tid i HIF Akademi. Han var bland annat med och spelade båda kvalmatcherna mot Halmstads BK och har under den senaste säsongen stått för tre Superettan-framträdanden.

– Jonatan klev in i säsongen som en back-up till många positioner i backlinjen och har också fått spela på flera olika positioner i backlinjen. Hans år har varit lite hackigt på grund av fysiska problem men han har också gjort ett stort jobb i det tysta för att stötta laget. Vi alla önskar Jonte lycka till i framtiden, säger Per-Ola Ljung.

– Det har varit kul att vara i klubben som varit min favoritklubb sedan jag var liten. Alla spelare, ledare och all personal på den administrativa sidan har alltid varit trevliga och gjort att jag trivts bra. Tack också till fansen som stöttat oss i vått och torrt, säger Jonatan Olsson.

MattyyyMatt Pyzdrowski kom till HIF vintern 2015 och har vaktat målet i 44 tävlingsmatcher. Amerikanen spelade 14 matcher under året och höll nollan tre gånger.

– Vi tackar Matt för ett starkt jobb där han under våren gjorde viktiga insatser för oss. Under hösten har han varit en del av U19-lagets tränarstab i den mån det gått och gjort ett bra jobb för dem. Vi önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär, säger Per-Ola Ljung.

– Jag har njutit av min tid i HIF där jag haft tre bra år. Tyvärr gick det inte alltid bra på planen för laget men jag är stolt över min tid här. Jag vill tacka supportrarna och lagkamraterna såklart. Under hösten har jag också haft väldigt roligt med U19-laget, följt dem spelarna och sett dem bli uppflyttade, säger Matt Pyzdrowski.

Text och bilder hämtade från HIF:s pressmeddelande.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season