Kristian Legiec blir utlandsproffs i Kaos Futsal

Kristian Legiec blir utlandsproffs i Kaos Futsal
30 jan
2014

Kristian Legiec har under en vecka varit nere i Italien och provtränat med Kaos Futsal. Nu står det klart att Kristian kommer ansluta till klubben i augusti och blir därmed proffs.

 

Sverige har fått sitt första utländska futsalproffs, nämligen Kristian Legiec från Malmö City FC Futsal. Kristian har under en vecka varit och provtränat med serie A-klubben Kaos Futsal.

- Jag blir klar i augusti när jag kommer ner här. Alla pusselbitar är inte satta än, men just nu känns det underbart och det är perfekt för mig att det börjar i augusti för då får jag en hel försäsong med killarna. Jag får nöta taktiken och fysiken så man kommer in i deras tempo, säger Kristian Legiec till Fotbollskåne, och fortsätter:

- Och då är tjejen klar med sitt pluggande så då kan vi flytta hela familjen så det är perfekt.

Hur vill du kommentera denna vecka nere i Italien?
- Denna vecka har varit mycket lärorik. Mycket professionellt, tränar två gånger per dag, det är mycket fysik, kondition och intensivt hela tiden. De har tagit hand om mig jättebra. Där har varit en restaurang som jag ätit på hela veckan och ledarna och spelarna är schysta.

Vilken skillnad tycker du är den största mellan Sverige och Italien?
- Allt tempo, tekniken, spelet, taktiken, ja exakt allt är faktiskt skillnad, men dem är ju professionella och det är inte vi i Sverige. Så det är klart att det ska vara skillnad, men Sverige blir bättre och bättre hela tiden.

Kaos Futsal vill ha dig i augusti vilket blir mitt i fotbollssäsongen, hur ser du på den biten?
- Jag ser det inte som något problem. BW90 och jag är överens att jag spelar och hjälper dom så länge jag kan. Sen åker jag för att bli proffs och det förstår BW90 så klart.

Ferrante Piero har varit en viktig puzzelbit i denna historia, hur mycket till hjälp har han varit?
- Ferrante Piero är det som har fixat allt runt omkring och jag har kunnat fokusera mig på att göra bra ifrån mig. Det är han som har kontakterna och är nära vän med coacherna här nere. Det är han som jag ska tacka att jag fått denna chansen.

Till helgen är det dags för SM-slutspel, tankar inför det?
- Ja vi får ta en match i taget. Vi vet inte så mycket om lagen, men jag har hört att träningarna har varit bra och alla är på hugget så det ska nog gå bra. 

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season