Borgeby FK vidare till SM-slutspel

Borgeby FK vidare till SM-slutspel
02 feb
2014

Idag fortsatte de regionala gruppspelen runt om i Sverige. Det var bara Borgebys F15-gäng som lyckades ta sig vidare från Skåne idag.

 

Det var ett inbördes möte som avgjorde för Borgeby FK idag när man tog sig vidare till SM-slutspel i Göteborg. Deras dag började klockan 10.40 i Angereds Sporthall mot Tjörns DFF. En match som slutade 3-0 till Borgeby. Matchens andra match blev en viktig match nu när man kollar i efterhand. Borgeby vann med 2-1 mot Älvängens IK som innebar att man fick en fördel i tabellen eftersom inbördes möte räknas först.

I den sista matchen för Borgeby blev det förlust mot Tölö FF med 2-1. Älvängens IK vann sin sista match med 4-1 och fick därmed bättre målskillnad än Borgeby. Men eftersom det var inbördes matcher som räknades först blev Borgeby FK vinnare i den gruppen och därmed klara för SM-slutspel. 

I Malmö och Videdals Sporthall var det BK Höllvikens F15 och F17 som spelade. BK Höllvikens F17 gäng lyckades inte bra idag och slutade på en fjärde plats i tabellen efter tre förluster mot IS Halmia (3-2), Madesjö IF (2-1) och Karlskrona FF (2-0).
För F15 hade man chansen in i det sista, men i seriefinalen mot IFK Karlshamn förlorade man med 2-1 och slutade på en andra plats. De andra matcherna slutade med vinst mot BK Astrio (10-2) och Madesjö IF (5-0).

Vellinge IF var i Hammarkullens Sporthall och spelade i F17 klassen. Vellinge lyckades inte riktigt idag och förlorade sina tre matcher mot IK Rössö Uddevalla (7-3), Göteborgs DFF (8-3) och Tvååkers IF (3-2) och slutade därmed på en fjärdeplats.

Malmö City FC var också i Hammarkullens Sporthall och spelade i P17 klassen. Malmö City spelade sin första match oavgjort (4-4) mot IFK Uddevalla. Andra matchen föll man stort, nämligen hela 11-0 mot Fässbergs IF. I den sista matchen vann man mot gruppsegraren Onsala BK med 3-2.

Vårt sjätte lag, BK Olympic var i Angereds Sporthall och var riktigt nära att gå vidare från sin grupp till slutspelet. Matchens första match vann man mot IS Halmia med 5-1. I den andra matchen mot Örgryte IS förlorade man mot gruppsegraren Örgryte IS med 5-1. I den sista matchen mot Stenungsunds IF var det en jämn match men Olympic var vassare och vann med 5-4.

Skåne har tre (Borgeby FK F15, BK Olympic P17, Eslövs BK P15) lag i SM-slutspelet i Göteborg den 28/2-2/3.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season