Joakim Bragée: "Våra möjligheter att gå vidare från gruppspelet är goda"

Joakim Bragée: "Våra möjligheter att gå vidare från gruppspelet är goda" Foto: Hässleholms IF
03 mar
2017

Ikväll drar Futsal SM igång i Helsingborg Arena. Ett av lagen som gör upp om SM-guldet i P15-klassen är Hässelholms IF. Fotbollskåne tog några ord med tränaren Joakim Bragée inför slutspelet.

 

Hässleholm IF:s P15 tog sig enkelt vidare från det regionala kvalet när man i Jönköpings Idrottshus körde över motståndet. Efter tre matcher så gick man därifrån obesegrade med 16 gjorda mål och elva insläppta.

Ikväll drar SM-slutspelet igång i Helsingborg Arena och Hässleholms första match är mot IFK Uddevalla kl 17.25.

- Det ska bli superkul och spännande att vara på plats och få uppleva ett SM med grabbarna. Motståndet känns också intressant eftersom det inte är så ofta som vi möter lag utanför Skånegränsen, säger Joakim Bragée till Fotbollskåne.

Tycker du det är en fördel att ha det på hemmaplan i Skåne än att åka iväg?

- Det kan absolut vara en fördel att spela på hemmaplan i Skåne. Miljön är ju invand och det blir inte en så lång förflyttning för oss transportmässigt som för vissa av de andra lagen.

Hässleholm kommer att spela mot IFK Uddevalla, Uppsala-Kurd FK och Västerås SK Ungdomsfotbollsklubb. Första matchen spelas under fredagen mot Uddevalla med start kl 17.25 i A-hallen. Äventyret fortsätter under lördagen mot Västerås kl 09.50 i A-hallen och tredje och sista matchen i gruppen spelas kl 17.55 mot Uppsala-Kurd i A-hallen.

Vid seger i gruppspelet väntar semifinal och en eventuell final under söndagen.

- Jag vet i stort sett ingenting om dessa lagen, har aldrig sett dem spela. Det jag vet är att de båda lagen Uppsala-Kurd och Västerås SK gjorde bra resultat i RM, full poäng och med en bra målskillnad. IFK Uddevalla verkar haft det lite tuffare i sin grupp i RM, det är trots det svårt att veta nivån på lagen beroende på hur motståndet i de olika kvalgrupperna har varit på resan fram mot SM slutspelet.

Vad tror du om era chanser att gå vidare från gruppspelet?

- Jag tror att våra möjligheter att gå vidare från gruppspelet är goda. Men det kommer att bli tuffa matcher och de lag som nu återstår har visat att de alla är duktiga och värda att vara med i slutspelet. Det är oftast små marginaler som avgör om man går vidare eller inte i futsal så det är viktigt att vara på tårna.

Vad tror du kommer bli den största utmaningen i helgen?

- Den största utmaningen blir nog att hålla killarna i balans med allt vad det innebär exempelvis mat och vila. Samtidigt är det ett stort äventyr för killarna att få vara med om att spela ett SM slutspel, vilket innebär kommer att innebära en del nervositet som måste hanteras på rätt sätt.

Hur långt tror du ni kommer att gå?

- Det är svårt att säga när man inte har någon direkt koll på de övriga lagen men om allt stämmer för oss så tror jag att vi har goda möjligheter att gå vidare från gruppspelet och därefter kan allt hända.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season