Kristianstad FC föll i finalen mot Västerås

Kristianstad FC föll i finalen mot Västerås
05 mar
2017

Kristianstad FC hade chansen att ta hem SM-guldet i P15 klassen i Futsal SM under söndagseftermiddagen. Men matchen gick till straffar och väl där var Västerås starkast och vann finalen med 3-1.

 

SM-äventyret för Kristianstad FC P15 började under fredagskvällen när man förlorade mot Angered med 2-1. Under lördagen väntade två ytterligare gruppspelsmatcher när man först besegrade Roslagsbro IF med 5-0 och i den sista och avgörande matchen mot Tegs SK så blev det 4-4. Men fyra poäng räckte för att Kristianstad skulle ta sig vidare till semifinal.

Semifinalen spelades kl 09.30 under söndagen och motståndet stod Uppsala-Kurd FK för. Men KFC hade inga problem och ta sig vidare från den matchen och vann med hela 6-2.

I finalen väntade Västerås SK som i sin semifinal hade besegrat Angered MBIK med 1-0.

Finalen mellan Västerås och Kristianstad var jämn.

Första halvlek bjöd på några heta chanser från bägge lagen, men några mål blev det inte. Bästa chansen för Kristianstad kom med fyra minuter kvar när Samuel Wikström först fintar av sin spelare och har i princip öppet mål, men en fot i Västerås stoppar chansen. De första tolv minuter blev mållöst, men KFC hade enligt min mening bäst spel.

I andra halvlek började KFC ganska avvaktande. Det var först några minuter in i andra halvlek som man satte press på Västerås. Tre minuter in i andra halvlek fick Jonathan Alvarez ett mycket bra läge att göra mål på, men bollen hittade fel sida om stolpen. Någon minut senare fick KFC ytterligare en het chans att göra mål på när Sebastian Nanasi fintar bort sin spelare och skjuter i burgaveln.

Västerås kändes inaktiva med anfallsspelet i andra halvlek. Det var inte förrän i slutet av andra halvlek som man fick in två heta chanser. I övrigt var det Kristianstad som stod för chanserna, men Västerås målvakt var med idag och räddade KFCs chanser. Men några mål blev det aldrig under ordinarie speltid och matchen gick till förlängning.

Väl i förlängningen var det Kristianstad som stod för de bästa chanserna, men några mål blev det inte och finalen gick till straffar. En straffsparksläggning som Västerås vann.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season