Blentarps BK på väg till femman ”Blir svår och tätt match”

Blentarps BK på väg till femman ”Blir svår och tätt match”
12 okt
2017

Blentarps BK föll för två år sedan i kvalet och trillade ur division fem. Nu har man chansen att ta klivet upp i femman igen.

 

Blentarps BK trillade för två säsonger ur division fem då man föll i kvalet mot Åhus IF. Siffrorna blev 10-2 totalt. Efter säsongen valde tränaren och stora delar av truppen att lämna laget.

Sunil Ramkali tog inför säsongen 2016 över Blentarps BK och har sedan dess jobbat med en ny trupp. Förra säsongen var man inte långt ifrån att få kvala för att hänga kvar i sexan, men man klarade sig precis.

- Oavsett vad som händer efter kvalet så är detta ett bra år för Blentarps herrlag. För två år sedan sjönk laget från division fem till sex efter ett turbulent år. Efter säsongen lämnade huvudtränaren och tog med sig 60% av spelarna. Sedan tog jag över och har byggt upp truppen sedan dess. Vi kämpar för att komma tillbaka till division fem igen.

I år har man chansen att ta klivet upp i femman igen. Första matchen mot Jägersborgs IF slutade nämligen 2-2.

- Den första matchen var ganska hård, där vi hade bättre chanser. Vi hade svårt att avgöra framför målet, säger lagets tränare Sunil Ramkali till Fotbollskåne och fortsätter.

- Jag förväntar mig att den andra matchen också kommer bli svår med ett tätt spel. Med vår hastighet mot deras storlek och fysiska spel. Jägersborg är ett välorganiserat lag och vann mycket boll genom att ligga högt upp på planen. Jag antar att de kommer att spela på samma sätt till helgen och det är upp till oss att titta och bryta ner detta välorganiserade laget.

- Att spela den andra matchen på hemmaplan ger oss liten fördel. Så vi kan använda våra två bortamål som en fördel. Vid 2-2 måste Jägersborg göra mål och vi måste använda detta för att för att hjälpa oss till spelet genom att utnyttja våra utrymmen på Blentarps IP. De kommer att pressa framåt eftersom de behöver göra fler mål.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season