Skånska utlandsproffs

MFF-fostrade anfallaren Deniz Hümmet gjorde Ligue 1-debut förra säsongen för ESTAC Troyes. Den här säsongen i Ligue 2 har dock speltiden uteblivit. Deniz Hümmet bröt därför kontraktet med franska ESTAC Troyes i slutet av januari. Nu kan 20-åringen snart vara tillbaka i Sverige.

– Det förhandlas just nu och ska tas ett beslut den här veckan så vi får se vart det landar någonstans, berättar han för Fotbollskåne.

20-årige Amir Hadzic har valt och flytta från Sverige och är klar för italienska AS Sersale i Serie D.

Labinot Harbuzi var en av spelarna som deltog när Mulicis Allstar Team besegrade IFK Malmö i en träningsmatch under fredagskvällen.

Robin Javerud som vi tidigare har sett i Malmö City FC flyttade till Malta i januari. Efter en intensiv jakt på en ny klubb runt huvudstaden Valletta är han nu nära en lösning. Nya klubben kan bli Ta’Xbiex i tredjedivisionen.

SönderjyskE är ett steg närmre ett play-off-kval till Europa League. Detta tack vare Simon Kroons kanon som gav danskarna ledningen i polska Lubin.

Enligt uppgifter till Fotbollskåne ska Alexander Fioretos snart vara klar för FC Helsingör i den danska andraligan.

Han gjorde 37 mål och 21 assist på 32 matcher under sista säsongen i Malmö FF. I år debuterade han i franska Ligue 1 för ESTAC Troyes. Deniz Hümmet ska nu ta nästa steg i sin utveckling. Nyckeln till det, mental styrka.

Tidigare Malmö City FC-spelaren Robin Javerud flyttade till Malta under början av året. Anledningen till flytten var jobb men nu söker han också fotbollslyckan i landet. Utan agent är Facebook vägen till rätt klubb för Malmöprofilen.

Första halvåret i Tyskland blev en mardröm för Lödde-fostrade Mats Wejsfelt - men sedan vände det. Och under åtta år har han bland annat representerat klubbar med ett publiksnitt mellan 5 000-15 000, mött Borussia Dortmund och varit ett mål från avancemang till näst högsta serien.

Efter två år i LdB FC Malmös damlag ville Emelie Erlandsson hitta en ny utmaning - den fann hon i norska Kolbotn. "Det var ganska mycket tillfälligheter att det blev Norge, säger Emelie."

Silly Season