Malmöprofil söker fotbollslyckan på Malta

Malmöprofil söker fotbollslyckan på Malta
02 feb
2016

Tidigare Malmö City FC-spelaren Robin Javerud flyttade till Malta under början av året. Anledningen till flytten var jobb men nu söker han också fotbollslyckan i landet. Utan agent är Facebook vägen till rätt klubb för Malmöprofilen.

 

Har ni hört den förr? Malmöprofiler i den maltesiska ligan hör inte till vanligheterna men kanske börjar så bli fallet. Alexander Nilsson som tidigare spelat i Malmö FF och Trelleborgs FF lämnade Sverige för spel i Malta under 2015 och har sedan dess gjort det bra i den maltesiska högstaligan med en drös mål under sin tid i landet. Nu får Nilsson sällskap på Malta av en annan Malmöprofil, den elegante, Robin Javerud.

Robin Javerud

Javerud har under ett antal säsonger varit en bärande spelare i Malmöklubben Malmö City FC men på grund av ett jobberbjudande lämnade han Malmö för ett äventyr på Malta i början på året. Även om resan till Malta främst handlade om jobb ville Javerud fortsätta med sin fotbollskonst och letade därför aktivt efter en klubb att spela för. Efter febrilt sökande i ett antal veckor har han nu insett att det inte är så lätt att lösa på egen hand. Kanske hade han behövt en agent likt sin Malmökollega Alexander Nilsson. Javerud tvingas nu istället söka lyckan på Facebook.

– Här nere är det svårt att få tag på klubbar. Många har inga ordentliga hemsidor och träningsanläggningarna är svåra att hitta. Det jag har gjort hittills är att skriva till några klubbar via deras Facebooksidor, berättar Javerud.

Klubbarna du försökt kontakta, vilken nivå talar vi om där?

– Det är ett lag i näst högsta serien och sedan två i den tredje bästa divisionen.

eleganten

Pieta Hotspurs är drömmen

Skam den som ger sig, den senaste veckan har Javerud äntligen fått känna på kulan igen. Det är klubben Ta'Xbiex som öppnat upp dörrarna för spelaren med italiensk elegans. Laget som Javerud provtränat med ligger för närvarande sist i tredjedivisionen. Efter första träningen med laget är han nöjd med spelkvalitén, den svaga tabellplaceringen till trots. Det finns dock ett stort problem, laget får inte ta in utlänska spelare förrän nästa säsong vilket lämnar Javerud med ett lurigt beslut.

Stanna och träna med laget för att ta en plats till nästa säsong eller göra jobbet på egen hand och därefter hitta en bättre klubb?

Får han själv bestämma är det i en annan maltesisk klubb han spelar framöver, en klubb som dessutom har storlagsklang i namnet, Pieta Hotspurs FC. Bara namnet gör att man vill boka ett flyg till Malta omgående.

I dagsläget tillhör Pieta Hotspurs den näst högsta divisionen, BOV First Division, efter att ha trillat ur Premier League säsongen tidigare. Vi får se om Javerud når klubben han drömmer om, själv är han optimistisk.

– Jag tänkte spela där så fort jag kommit igång, säger Javerud.

Limhamn

Vi måste slutligen fråga honom om vad han tror om årets säsong i Division 4 Västra och hur han tror det går för hans före detta klubb Malmö City FC.

– Det är en väldigt intressant serie med många bra lag och framför allt med många derbymatcher, säger han och fortsätter.

– Oerhört tråkigt för min egen del att missa denna säsong, men jag är helt säker på att Malmö City kommer ligga i topp vid säsongens slut. När jag lämnade laget kändes lagkänslan på topp och med ett träningsläger på ingång kommer man svetsa ihop truppen ännu mer, vilket bara är positivt, säger Javerud till Fotbollskåne.

Text: Wiktor Richardson
Bilder är tagna av Mats Javerud - Medax Production

Taggad under

Silly Season