Malmökille närmar sig spel på Malta

Malmökille närmar sig spel på Malta
17 aug
2016

Robin Javerud som vi tidigare har sett i Malmö City FC flyttade till Malta i januari. Efter en intensiv jakt på en ny klubb runt huvudstaden Valletta är han nu nära en lösning. Nya klubben kan bli Ta’Xbiex i tredjedivisionen.

 

Livet kan ta en till mängder av platser och i olika riktningar. För Malmöprofilen Robin Javerud innebar ett nytt arbete en flytt till Malta och staden Msida under början av 2016. Passionen för fotbollen lämnade dock inte hans hjärta för den sakens skull. Sedan han landade på Malta har han varit fast besluten att hitta den optimala klubbadressen. Javerud har varit i kontakt med Pieta Hotspurs som slåss om avancemang till högstadivisionen i landet och det har även varit snack om klubben St Andrews som redan nu spelar i högstadivisionen (även kallad Premier League). Vid sidan av jakten på en ny klubb har Javerud hållit i gång fotbollen genom spel för FC Scandinavia i en serie som kan jämföras med svenska Korpen.

Efter ett drygt halvår på Malta verkar saker och ting fallit på plats. En ny klubb kan snart vara klar. Den nya klubben skall i så fall vara Ta’Xbiex i tredjedivisionen. Klubben är med i toppen av serien och utmanar om avancemang till division 2.

Återstår att se om vi får se Robin Javerud representera de svenska färgerna på Malta framöver. Vi på Fotbollskåne vill önska honom all lycka till på vägen. 

Videon är från en match där ex-MFF:aren Alexander Nilssons lag Tarxien Rainbows möter Balzan i den maltesiska cupens kvartsfinal. Bra stämning!

Silly Season