Labinot Harbuzi: "Jag har haft ett fantastiskt år"

Labinot Harbuzi: "Jag har haft ett fantastiskt år"
09 dec
2016

Labinot Harbuzi var en av spelarna som deltog när Mulicis Allstar Team besegrade IFK Malmö i en träningsmatch under fredagskvällen.

 

Till vardagen är Labinot Harbuzi utlandsproffs i Melaka United (Malaysia). När Blerim Mulici behövde spelare till en träningsmatch mot IFK Malmö så ställde Harbuzi upp. Harbuzi stod för många bra framspelningar under kvällen och fick nöja sig med en halvlek.

- Jag blev tillfrågad av Blerim om jag hade lust att spela ikväll. Det gick lite fram och tillbaka om jag skulle spela eller ej, men i slutändan ställde jag upp då jag hade lovat Blerim. Jag skulle egentligen ha åkt iväg idag, men fick ställa upp, det var faktiskt en roligt grej, säger Labinot Harbuzi till Fotbollskåne och fortsätter.

- Man kan se detta som en träningsgrej. Jag har inte rört en boll på nästan två månader, så det var skönt att få igång kroppen lite innan den nya säsongen börjar. Det var som sagt en rolig grej och samtidigt så blev det lite spännande av det.

Vad tycker du om kvällens initiativ?

- Jag tycker det är kul. Om du kollar på många i vårt lag så är det många som har börjat trappa ner på fotbollen och idag fick de en ny värdemätare hur de ligger till. Man ser att det inte är stor skillnad, spelarna håller fortfarande på och erfarenheten spelar stor roll, det ska man också ha i tankarna.

- Ibland handlar det inte bara om fart och fläkt, men måste vara smart på planen också. Jo mer du har boll dessu jobbigare blir det för motståndarna. Vi hade många i laget som inte har rört en boll på länge och dem har inte haft stor aktivitet i kroppen, jag tyckte alla gjorde ett fantastiskt jobb och tycker att initiativet från Blerim och IFK Malmö är bra, en stor elogé till dem.

- Jag tror inte det är många klubbar som hade accepterat detta. Ofast är det att det kan spåra ur och vi har inte tränat ihop, men vi fick ändå ihop det på ett bra sätt. IFK Malmö kanske tänkte att de inte skulle bli en rolig match och värdemätare för dem, men stor elogé till dem.

Labinot Harbuzi lämnade hösten 2015 Sverige för att spela nere i Malaysia. Det blev klubben Melaka United som i sin tur vann den malaysiska ligan.

- Det känns skönt. Jag har avverkat ett år där nere nu, det känns bra. Jag har haft ett fantastiskt år, vi vann ligan och det gick bra, jag trivs väldigt bra. Det sociala livet är väldigt bra. Fotbollsmässigt är nivån inte världens bästa, men det fungerar helt okej.

Vad är största skillnaden mellan Sverige och Malaysia?

- Klimatat och pengarna, skrattar Labbe och fortsätter.

- Nej, men fotbollsmässigt är Sverige bättre. Det ska man inte ta ifrån svensk fotboll. Svensk fotboll är bra och det är inte många som förstår det. Jag har spelat i både Sverige och utomlands, det är många som underskattar svensk fotboll, men om man jämför det med Malaysia så är Sverige några nivåer bättre.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season