Från BK Olympic till italienska AS Sersale

Från BK Olympic till italienska AS Sersale
17 jan
2017

20-årige Amir Hadzic har valt och flytta från Sverige och är klar för italienska AS Sersale i Serie D.

 

Amir Hadzic är 20 år gammal och har valt att lämna Sverige för att testa lyckan utomlands. Via sin agent fick Hadzic chansen att provträna i italienska AS Sersale i Serie D. En veckas provträning blev det för Hadzic och därefter skrev han på för säsongen ut.

- Jag behövde något nytt, då jag tröttnade på svensk fotboll efter halvåret i BK Olympic. När detta kom upp fanns det ingen tvekan, säger Amir Hadzic till Fotbollskåne.

Hur känns det att i tidig ålder välja att flytta utomlands?

- Jag har gått ut gymnasiet och är trots allt 20 år gammal. Själv känner jag att det är perfekt tillfälle för att prova på lyckan utomlands. Just nu är fotbollen allt jag vill hålla på mig, och jag har alla förutsättningar här i Italien för det. Sjävklart är det inte så lätt som alla tror att lämna sin trygghet där hemma med familj och vänner, men man vänjer sig ganska snabbt och det gäller bara att vara fokuserad på sitt mål, och veta varför man kommit hit.

- Att få uppleva en ny kultur och speciellt i ett fotbollsland som Italien är något fantastiskt. Här är folket så passionerade runt fotbollen och alla människor i staden älskar fotbollslaget vilket är riktigt roligt och det gör en extra motiverad.

Hur vill du summera årets säsong i BK Olympic?

- Jag var där bara en halv säsong. Jag fick inte den speltiden som jag förtjäna, och det var ett stort misstag av mig att gå dit. Men det är svårt och veta när tränaren ringer en och säger att han gärna vill att man ska komma dit. En tid som jag lämnat bakom mig för länge sen.

Vad är dina förväntningar inför den kommande utmaning?

- Att få så mycket speltid och erfarenhet som möjligt. Jag vill göra ett bra avtryck här, som förhoppningsvis kan öppna upp andra dörrar för mig i framtiden.

Vilka tror du kommer bli dina största hinder under säsongen?

- Jag ser inga hinder faktiskt. Det enda jag kan göra är att träna hårt och så kommer resten därefter.

Du blev förra året utsedd till årets spelare i Skånecupen och blev även ett guld, vad har denna utmärkelse betytt för dig under den föregående säsong?

- Jag gjorde en bra match där vi vann och jag gjorde 2 mål i finalen. Det var kul att få det priset, men dagen efter hade jag glömt bort det.

Vad kommer du sakna mest med att spela i Sverige?

- Mammas mat som väntar på en efter träningarna, haha. Här är det inte riktigt så där du istället får ta mycket eget ansvar. Men fotbollsmässigt kommer jag inte sakna något speciellt, då tiden i BK Olympic gjorde att jag inte förstod mig på den svenska fotbollen.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season