Zlatan look-alike snart tillbaka på svensk mark: ”Beslut tas den här veckan”

Zlatan look-alike snart tillbaka på svensk mark: ”Beslut tas den här veckan”
04 mar
2017

MFF-fostrade anfallaren Deniz Hümmet gjorde Ligue 1-debut förra säsongen för ESTAC Troyes. Den här säsongen i Ligue 2 har dock speltiden uteblivit. Deniz Hümmet bröt därför kontraktet med franska ESTAC Troyes i slutet av januari. Nu kan 20-åringen snart vara tillbaka i Sverige.

– Det förhandlas just nu och ska tas ett beslut den här veckan så vi får se vart det landar någonstans, berättar han för Fotbollskåne.

 

Malmö FF-fostrade anfallaren Deniz Hümmet gick från ungdomsspel i Malmö FF till dåvarande Ligue 1-klubben ESTAC Troyes 2015. Han fick även debutera i Ligue 1 under slutet av förra säsongen. Då kände han att en startplats var nära förestående inför årets säsong i Ligue 2 med fina prestationer under försäsongen. Klubben valde att gå på andra alternativ.

– Bara någon vecka innan säsongsstarten värvade klubben in 6-7 spelare varav två var anfallare. Det kändes lite tufft med tanke på min fina försäsong och då gick jag till tränaren för att höra lite hur tanken var. Klubben hade då valt en strategi att satsa på mer rutinerade spelare. De ville fortfarande ha kvar mig men utlovade ingen speltid utan lämnade dörren till en utlåning öppen. En sådan var dock svår att lösa precis innan säsongen drog i gång, berättar Hümmet som bet ihop trots den tuffa situationen.

– Jag kämpade på men efter sex tuffa månader utan speltid valde jag att bryta mitt kontrakt, något som gick igenom tillslut trots att presidenten verkligen ville ha kvar mig. Det var ändå han tillsammans med dåvarande tränaren som värvade mig till klubben.

Intresse från allsvenskan och superettan

Klubblös söker nu Hümmet en ny sportslig utmaning. Nästa klubb kan mycket väl bli i Sverige, men det är viktigt att välja rätt klubb påpekar han.

– Det kommer med stor sannolikhet bli en klubb i Sverige. Jag vill utvecklas och det gör jag genom att få speltid vilket jag tror jag kan få i Sverige. Nu vill jag hitta en klubb där jag får möjlighet att spela kontinuerligt.

Alternativ har även funnits på andra håll. Främst från Turkiet där Hümmet även spelat för u-21 landslaget.

– Det fanns erbjudande från tre, fyra turkiska lag under januarifönstret som alla tillhörde högsta divisionen där. Det går dock inte att gå till Turkiet efter det att fönstret stängt som bosman. De har andra regler där gällande bosmanspelare, säger han och fortsätter.

– Jag blev kontraktslös först under den sista dagen av övergångsfönstret så därför blev det ont om tid att lösa en klubb då. Kanske var det bra på ett sätt så här i efterhand. Jag hade kontrakt från turkiska klubbar i handen men var inte 100 % på att det var helt rätt steg att ta. Jag vill framåt i min karriär. Många kanske nöjer sig med ett hyfsat kontrakt och att vara utlandsproffs men det gör inte jag.

I media har det cirkulerat uppgifter om att Zlatan-lookaliken Hümmet kan vara på gång till allsvenska Östersund. Det intresset bekräftar anfallaren men han säger samtidigt att ingenting är klart. Det kan fortfarande hända saker.

– Det tas ett beslut den här veckan så vi får se var det landar någonstans. Vad jag kan säga om Östersund är att det verkar vara en bra klubb som spelar fin fotboll. Jag visste inte mycket om klubben förrän jag såg matchen mot MFF på Swedbank (Östersund vann med 3-0). Efter den började man följa klubben lite smått. Det är nog den klubben i Sverige som spelar mest likt den europeiska fotbollen med kortpassningsspel och så vilket är härligt.

Hur är din relation till Saman Ghoddos. Ni är båda från Malmö och är även ganska nära varandra åldersmässigt (Ghoddos 23 år, Hümmet 20 år)?

– Vi är inte nära vänner och så men vi har lirat fotboll tillsammans förr. Då var vi runt tjugo till trettio grabbar som hyrde en inomhushall och lirade fotboll.

”Så länge du presterar så kommer det bli bra”

Oavsett vilken klubb Deniz Hümmet hamnar i är han medveten om att om det blir en klubb i Sverige så kommer det finnas stora förväntningar på honom.

– Det kommer att vara mycket ögon på mig nu om det skulle bli klart med något här i Sverige. Det är ju så när man har varit ute och vänt. Folk förväntar sig att man ska leverera.

Hur har intresset varit från svenska klubbar?

– Det har funnits många allsvenska lag som har varit intresserade , även de riktigt stora men jag har känt att vissa av dom inte är aktuella. Nu vill jag till en klubb där tränaren har en plan för mig och där klubben visar att de tror på mig.

Kan det även vara aktuellt med en superettan-klubb?

– Jag ska vara ärlig, så länge jag får speltid, levererar och gör mina mål så tror jag inte det spelar så stor roll om det är i allsvenskan eller i superettan det sker. Det är inte ett så stort steg, många tar steget från superettan direkt till utlandet. Så länge du presterar kommer det att gå bra. Jag har erbjudande från superettan också så vi får se var jag hamnar tillslut.

Silly Season