Gothia Cup: Eskilsminne IF G18 klara för final

Gothia Cup: Eskilsminne IF G18 klara för final
21 jul
2017

Eskilsminne IF blev under fredagen klar för Gothia Cup final i G18-klassen efter ha besegrat Asarums IF/FK i semifinalen. Finalen spelas kl 20.40 ikväll.

 

Eskilsminne IF är Skånes andra lag som har tagit sig vidare till final i Gothia Cup. Eskilsminne IF blev under fredagen klara för final efter ha besegrat Asarums IF/FK i semifinalen. Nu väntar final mot norska Lyn Fotball i G18-klassen.

Äventyret för Eskilsminne IF började i måndags när man spelade mot Piao Pires FC från Portugal. Den matchen vann Eskilsminne med 3-0. Samma dag spelade man sin andra gruppspelsmatch då man hamnade i en grupp med fem lag. Då väntade norska SK Haugar som enkelt besegrades med 7-0.

Även de två sista gruppspelsmatcherna slutade med seger för Eskilsminne. Mötet mot Enskede IK slutade 4-1 och Qviding besegrades med 2-0.

I 16-delsfinalen väntade Scandia United SA från USA. En match som inte var några problem för Eskilsminne IF som vann med 4-0. Norska Kaupanger IL väntade i åttondelsfinalen där Eskilsminne vann med 3-0. Kvartsfinalen och torsdagens tredje match var mot svenska Linghems/Tallboda. En match som Eskilsminne IF vann med 2-0.

Väl i semifinalen blev det lite motstånd för Eskilsminne när Asarums IF/FK väntade. En match som fick avgöras på straffar efter 2-2 i ordinarie tid. En straffsparksläggning som Eskilsminne IF var bättre i och vann matchen med 7-6 och tog sig därmed vidare till final.

Finalen spelas på Gamla Ullevi ikväll med start kl 20.40 mot norska Lyn Fotball.

För att summera Eskilsminne IF:s matcher i Gothia Cup så har man gjort 32 mål och endast släppt in sju mål.

Matchen kan du se gratis på http://results.gothiacup.se/2017,sv/live/12533931

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season