Gothia Cup: Eskilsminne IF föll i finalen mot Lyn Fotball

Gothia Cup: Eskilsminne IF föll i finalen mot Lyn Fotball
21 jul
2017

Eskilsminne IF G18 tog sig till final mot norska Lyn Fotball. Men väl där blev det en förlust med 6-5 efter straffar.

 

Eskilsminne IF ställdes mot norska Lyn Fotball i G18-finalen i Gothia Cup under fredagskvällen. Matchen startade 20.40 på Gamla Ullevi. En match som fick avgöras på straffar och slutade 6-5 till Lyn.

Eskilsminne inledde matchen bäst och fick även till en del bra lägen inledningsvis. Väl i den 11:e minuten tog man ledningen i matchen när Julia Nyberg Spets får till ett kanonskott som sätter sig i det vänstra krysset.

Första halvlek var i övrigt jämn där bägge lagen skapade chanser att göra mål på. Men den första halvleken slutade 1-0 till Eskilsminne.

Kvarten in i andra halvlek kvitterar Lyn Fotball när Runa Lillegård sätter 1-1. Runa Lillegård får mer eller mindre gå ensam och vända runt i straffområdet och lägger tillslut bollen i mål bakom Eskilsminnes målvakt.

Bägge lagen har några chanser att göra mål på, men matchen slutar 1-1 och går till straffar. Straffar är oftast ett lotteri och denna gång var det Lyn Fotball som var starkast i straffsparksläggningen och kunde tillslut vinna med 6-5.

En silvermedalj till Eskilsminne IF i G18-klassen.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season