Gothia Cup: HIF:s P17 föll i finalen mot Elfsborg

Gothia Cup: HIF:s P17 föll i finalen mot Elfsborg
23 jul
2016

IF Elfsborg stod som segrare i P17-klassen efter ha besegrat Helsingborgs IF med 1-0. Matchens enda mål gjordes i den 57:e minuten.

 

HIF:s P17 spelade under lördagseftermiddagen final mot IF Elfsborg i Gothia Cup. En final som spelades på Gamla Ullevi. IF Elfsborg stod för matchens enda mål i den 57:e matchminuten och tog därmed hem segern i klassen.

Mötet mellan HIF och Elfsborg började avvaktande från bägge lagen. Elfsborg kändes som det mer pigga laget i inledningen av matchen, men lyckades inte skapa någon het målchans. HIF var närmast att ta ledningen i matchen då man sköt precis över ribban.

Första halvlek slutade mållöst.

Andra halvlek var likt den första. Lagen skapade inte mycket framåt och hade mycket spel på det centrala mittfältet. HIF var i den 49:e minuten nära att ta ledningen i matchen, men Elfsborgs målvakt stod för en bra enhandsräddning och räddade sitt lag.

IF Elfsborg hade även bra chanser i andra halvlek, man hade bland annat två skott som gick precis ovanför målet.

Men i den 57:e minuten avgjorde IF Elfsborg matchen när #9 får bollen, rundar HIF:s målvakt och kan enkelt lägga in den i målet. Ett mål som innebar att Elfsborg tog hem P17-klassen i Gothia Cup.

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season