Laorent Shabani om drömmålet: ”Körde mitt eget race”

Laorent Shabani om drömmålet: ”Körde mitt eget race”
24 jul
2016

Alla kan få till en lyckoträff. Få har förmågan att dribbla sig förbi ett halvt motståndarlag. En av de som kan det heter Laorent Shabani. Han är 16 år och spelar för Malmö FF. Målet mot Mjällby är redan en klassiker, nu berättar han om det.

 

Den 8:e juni var som vilken onsdag som helst, om inte för det som skedde på en av Stadionområdets sidoplaner i Malmö. Där stod nämligen 16-årige Laorent Shabani för ett mål som inte bara var snyggt. Det var fotbollsgodis i dess renaste form.

– Jag bara körde mitt eget race, säger magikern och berättar om vad som rörde sig i huvudet där och då.

– Jag såg liksom vägar mellan alla spelarna, sen bara löpte jag och fintade, fintade och fintade. Ingen i motståndarlaget visste riktigt vem som skulle gå på mig och man såg riktigt hur de tvekade. Då fortsatte jag bara köra och sen var det bara att lägga in bollen bakom målvakten.

Mamma Mia, vilket mål!

Skånelaget, landslaget och Gothia bara i sommar

Laorent Shabani, som fyller 17 år i augusti, har inte haft en sommar som många andra killar och tjejer i den åldern då man ofta är ledig. För hans del har det varit fotboll, fotboll och ännu mer fotboll.

– Jag var med Skånelaget först och därefter var jag iväg med pojklandslaget (P17) på Bosön. Nu senast spelade jag Gothia cup med Malmö FF där vi åkte ut mot AIK i åttondelsfinal så jag kom hem därifrån under torsdagskvällen. Det har väl varit sammanlagt nio till tio dagar då man har varit helt ledig under den här sommaren men det är lugnt, säger han.

Förutom det magiska målet mot Mjällby i juni blev det även en fin kasse under Gothia cup för Shabani men där tog alltså äventyret slut för Malmö FF redan i åttondelsfinal. Den offensiva mittfältaren trivs ändå utmärkt med tillvaron i Skåneklubben.

– Ja, som fan alltså. Jag känner verkligen att jag utvecklas mer och mer för varje dag.

En del lovande ungdomar tar steget utomlands tidigt. Hur tänker du kring det?

– Jag trivs väldigt bra i Malmö FF, sen hade man kanske inte tackat nej till en chans utomlands. Det beror lite när och vilka utvecklingsmöjligheter som finns. Pengar är inte viktigt nu, det kommer senare, säger en insiktsfull tonåring.

Jämför sig med Barça-stjärnan

Laorent Shabani skulle inte jämföra sig själv med argentinaren Lionel Messi trots att likheterna mellan deras solomål är slående. I stället är det annan profil i Barcelona han nämner.

– Jag skulle nog Andrés Iniesta. Vi spelar på ungefär samma position, som offensiv mittfältare. Utöver det så tycker jag att mina bästa egenskaper även är hans bästa.

Vad tror du han skulle sagt om målet?

– Han hade blivit lite imponerad, säger Shabani och lägger in ett gott skratt.

shbani

Shabani i landslagströjan. Foto: Svenska Fotbollsförbundet

Hemmamatch mot Halmstad den 5:e augusti

Efter uttåget i Gothia väntar nu U17 Allsvenskan Södra efter sommaruppehållet. Malmö FF ligger där på en fjärdeplats efter vårens fjorton matcher där Shabani gjort sju mål. Inleder höstens spel gör laget borta mot BK Häcken den 28:e juli. För den som vill se Laorent Shabani och övriga MFF-talanger på nära håll vankas nästa hemmamatch den 5:e augusti vid Stadionområdet på sidoplanerna.

...................

Shabani listar tre andra grymma dribblingsnummer

1) Zlatan mot NAC

https://www.youtube.com/watch?v=ZgqsaDnsEq8

 

2) Messi mot Getafe

https://www.youtube.com/watch?v=WkqecpHcIPw

 

3) Neymar Jr mot Flamengo

https://www.youtube.com/watch?v=oIwF0yqAZFc

Taggad under

Silly Season