Trollenäs fotbollsskola siktar på nytt rekord

Trollenäs fotbollsskola siktar på nytt rekord
14 feb
2017

Trollenäs fotbollsskola på Trollevallen siktar på nytt rekord. Förra sommaren tog man emot 60-tal barn, nu siktar man på 80-tal barn. 

 

19-årige Henrik Albertsson startade för fyra år sedan upp Trollenäs IF Fotbollsskola som varar under fyra dagar på Trollevallen. Första året fick man 27 deltande barn, nu fyra år senare är målet att man ska nå 80-tal barn.

Henrik Albertsson fick för ett år sedan priset ”Årets unga ledare” av Skåneidrotten och i december blev Henrik tillsammans med sin kollega Herman Holmkvist prisade som ”Årets ungdomsledarpris” av kultur- och fritidsnämnden i Eslöv kommun.

- Vår fotbollsskola innebär 4 dagar av extra träning där vi försöker träna på de viktigaste egenskaperna som fotbollsspelare på lite speciella sätt, vi försöker alltid göra det med en rolig twist för att visa killarna något nytt. Vi försöker även vara moderna i våra övningar och i princip allt är nytt som vi själv funderat igenom. Vi försöker även kombinera fotboll med bland annat besök av spelare samt olika former av tävlingar, givetvis med en fotboll.

För fjärde året i rad så anordnar ni denna fotbollsskola, hur har tankar inför årets fotbollsskola gått?

Tankarna inför årets fotbollsskola har varit likt tidigare men vi vill givetvis göra den bättre än tidigare år, vi försöker marknadsföra den på samma sätt som tidigare eftersom det varit lyckat. Vi har tidigare gått ut i lagen och berättat om fotbollsskolan, iår har vi valt ett nytt koncept där vi pratar i skolorna för att få med de som inte varit med tidigare. Att få fler från andra klubbar.

Vad är det som gör er fotbollsskola till en succé?

Varför vår fotbollsskola är en succé är för att vi ledare är unga och att vi fått signerade tröjor och skor av fotbollsproffs som är etablerade namn hos deltagarna. Men även att vi går ut hårt i sociala medier samt att tidigare deltagare varit nöjda och berättat vidare. Sedan får jag vara ärlig och säga att där finns inte så många fotbollsskolor som vår i närheten. Vet att där finns någon endags fotbollsskola i närheten men vi anser att flera dagar ger mer.

Förra året hade ni 60 platser, nu ökar ni med 20 till, hur har tankarna gått där?

Angående ökningen så är det för vi har en målsättning att öka varje år, förra året hade vi 25 st reserver och iår ville vi inte "peta" bort så många. Vi vill ge fler möjligheten att ta del av vår fotbollsskola. Sedan innebär det givetvis att vi ska "hålla koll" på 20 spelare till men vi anser att det inte ska vara några problem att lösa.

Vad har barnen att förvänta sig när man kommer till fotbollsskolan i sommar?

Förväntningarna från spelarnas sida är givetvis att de ska få bra träning och ha två roliga dagar på Trollevallen med unga ledare. Men även att man får en hel del nya kompisar från andra klubbar. Givetvis hoppas vi att man lärt sig något men som vi brukar säga "Har man roligt har man alltid lärt sig något".

Finns där några nyheter till sommaren?

Några nyheter finns där inte presenterade än, där är en hel del sponsorer på gång båda företag och behjälpliga spelare som vill att vår fotbollsskola ska bli fantastisk.

Taggad under

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season